• Nick Stoppelenburg stuit op de Rotterdamse doelman.
• Nick Stoppelenburg stuit op de Rotterdamse doelman. Foto: John Wijntjes

Stolwijk staat met lege handen

stolwijk • Stolwijk kon het goede spel van de laatste weken niet verzilveren tegen kampioenskandidaat Antibarbari. In eigen huis verloren de Stolwijkers met 0-2.

De gasten uit Rotterdam zetten vroeg druk en speelden met een diepe spits, die sterk aan de bal was. Stolwijk-doelman Martin Angenent moest diverse malen handelend optreden. Stolwijk zelf kreeg goede kopkansen. Inzetten van Chris Both, Rick van Eijk en Peter Baauw misten het doel op een haar. Vlak voor het rustsignaal namen de bezoekers de leiding na een al dan niet buitenspelsituatie. De Stolwijkse grensrechter Janus van den Heuvel vond van wel. De scheidsrechter was het niet met hem eens en keurde de openingstreffer goed.

In de tweede helft speelde Antibarbari met een gesloten verdediging, waar Stolwijk nauwelijks doorheen kwam. Als een Stolker al een schot op het vijandelijke doel vuurde, stond de voortreffelijk keepende Rotterdamse doelman in de weg. "We hadden geen grip op de wedstrijd," erkende Stolwijk-trainer Bert Potuyt na afloop. "Vooraf had ik er een goed gevoel over, maar spelbepalende spelers als Joost van Niekerk en Pater Baauw konden het verschil niet maken. Zij moeten de komende duels meer gaan brengen. Maar eerst deze verloren wedstrijd laten bezinken."

Zondag staat de uitwedstrijd tegen Hillegersberg op het programma. "Ook weer een lastig duel. We staan er slecht voor, maar het gat naar een nacompetitieplek is vier punten. We kijken niet naar de prestaties van de andere ploegen. We moeten nu zelf onze wedstrijden gaan winnen."

Wim Kroone