Benschop en V/d Kleij weer op één lijn

benschop • Zaterdagtweedeklasser Benschop en hoofdtrainer Frenk van der Kleij hebben na overleg besloten om tot minimaal eind seizoen 2016/2017 met elkaar door te gaan.

Beide partijen waren het erover eens dat een goed gesprek met elkaar, na de discussie over het te laat betalen van het salaris van Frenk van der Kleij, de hele ophef en het op non-actief zetten had kunnen voorkomen. Het bestuur heeft daarom besloten de op emotionele gronden genomen beslissing terug te draaien en zijn overeengekomen dienstverband te respecteren.

Verder is het bestuur van Benschop met onmiddellijke ingang versterkt met twee nieuwe leden. Oud-voorzitter Leo Oudshoorn gaat tot aan de ledenvergadering de voorzittershamer weer oppakken met het doel het bestuur te herstructureren. Tevens is Erwin van Wijk toegevoegd als algemeen bestuurslid.

Op sportief vlak blijft het helaas behelpen. Benschop was zaterdag weliswaar beter dan concurrent Zevenhoven (de nummer één na laatst), maar ging niettemin met 1-0 onderuit. De Benschoppers - met Frenk van der Kleij weer op de bank – werkten op het slechte veld hard voor een goed resultaat. Martijn de With kreeg de eerste kans om te scoren, maar zijn inzet verdween voorlangs. De thuisclub kreeg amper kansen. In de tweede helft vielen Matthieu Oudshoorn en de niet fitte Niels de Jong in. Beiden kregen een scoringskans, maar slaagden er niet in de Zevenhovense doelman te passeren.

Benschop leek toch op weg naar de overwinning toen tijdens een scrimmage Thomas Banfi de bal het laatst raakte en deze het doel inhobbelde. De aanstormende Oudshoorn gaf de bal het laatste zetje. Op advies van de grensrechter werd de goal vanwege buitenspel afgekeurd. In de slotfase ging Zevenhoven er met de winst vandoor.