• Voorzitter Bas Hoogendoorn (l) en Leon de Wit in de nieuwe kantine.
• Voorzitter Bas Hoogendoorn (l) en Leon de Wit in de nieuwe kantine. Foto: Robert van der Hek

Modern clubgebouw als finishing touch

haastrecht • Het nieuwe clubgebouw van vv Haastrecht heeft weinig weg van de gemiddelde voetbalkantine. "Er wordt al gesproken van een clubhuis met grand café-achtige uitstraling. En daar sluit ik me graag bij aan", zegt een trotse Haastrecht-voorzitter Bas
Hoogendoorn.

De stalen constructie -in de clubkleuren geel en zwart aan de buitenzijde- is opgeleverd in industriële stijl. Ofwel, robuust en stoer. Zo is het ventilatiekanaal aan het plafond gewoon zichtbaar. De afwerking is van steigerhout en ook de tafels en verrijdbare plantenbakken zijn van dit materiaal gemaakt.

De kantine is sinds november in gebruik. "We krijgen eigenlijk alleen maar positieve reacties", meldt de voorzitter, die onlangs het stokje overnam van Bep Kalmeijer en dus in een gespreid bedje terechtkwam. "Er is ontzettend veel werk verricht. Hiermee is vv Haastrecht klaar voor de toekomst."

De voltooiing van het clubgebouw vormde het sluitstuk van de modernisering van sportcomplex Wilgenoord. Na de eerdere ingebruikname van het kunstgrasveld en -pupillenveld en het facilitair gebouw met kleedkamers, toiletruimten en bestuurskamer diende de voormalige kantine plaats te maken voor een nieuwe. "Zoals zo vaak het geval is, zijn er enkele jaren overheen gegaan voordat de plannenmakerij uitmondde in iets tastbaars", zegt Leon de Wit, die deel uitmaakte van de bouwcommissie. "Maar met vereende krachten -van lokale aannemers tot eigen vrijwilligers- is iets moois tot stand gekomen." En dat terwijl in het begin niet iedereen enthousiast was over het ontwerp van Q4U-architect Pascal van Beek. "Je gaat toch uit van een standaard voetbalkantine. Dat is hier dus niet het geval. Hoe dan ook, het eindresultaat staat als een huis. We zijn er superblij mee."

"Nu rest de finishing touch", meldt voorzitter Bas Hoogendoorn. "De wanden worden nog opgefleurd met een nostalgisch getinte fotocollage en een presentatie van de vele sponsors van VVH. Grappig is de verzameling sjaaltjes van voetbalclubs boven de bar. Iemand hing er voor de gein eentje op, waarna er vele volgden."

De nieuwbouw werd financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente, ijsclub Haastrecht -die een 'vriendelijke lening' verstrekte-, het Van den Akkerfonds én de eigen eurocommissie, waarvoor geen actie te gek was om geld in het laatje te krijgen. "Van het huis-aan-huis stroopwafels verkopen tot een loterij en veiling. Haastrecht moet enigszins gek zijn geworden van de acties, maar droeg iedere keer weer volop bij." Vooralsnog is men bij vv Haastrecht uitgebouwd. Hoogendoorn: "Het is voor iedereen een hectische periode geweest. We gaan er nu eerst maar eens lekker van genieten."

Vrijdag 18 maart wordt het sportcomplex, inclusief terras en vernieuwd parkeerterrein, officieel in gebruik genomen. Van 16.00 tot 20.00 uur is het feest op Wilgenoord.

Robert van der Hek