Ammerstol wint van Cabauw: 2-1

regio • Ammerstol bleef Cabauw met enige moeite de baas. De ploeg van trainer Rieny Looren de Jong won met 2-1. Deze stand was bij rust al bereikt.

De thuisclub begon gretig en nam in de matte streekderby de leiding via Frank de Bruyn, die de bal in de tiende minuut na een corner van Mick de Lange stijlvol binnen kopte: 1-0. Cabauw kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte door Coen van Klaaren, die in vrije positie uithaalde. Vlak voor de pauze kwam ASV weer op voorsprong door een inzet van Gerben Ruissen, die na een halve misser van Frank de Bruyn ter plekke was voor de afronding: 2-1. Na de pauze drong Cabauw wel aan, maar ASV-doelman Jeffrey Spierdijk weigerde te capituleren.

In Rotterdam was koploper HOV/DJSCR twee maten te groot voor Haastrecht, dat met 6-1 verloor. Bij een 4-0 achterstand scoorde Thomas Ouwerkerk de eretreffer. Haastrecht staat met 17 punten uit 18 duels een plek boven Stolwijk (13 punten uit 17 wedstrijden) op de twaalfde plaats, een nacompetitieplek. Zondag komt Ommoord, dat net zoveel punten heeft, op bezoek.

Stolwijk won in Kralingseveer verdiend met 0-3 van CKC en heeft nu weer zicht op het ontlopen van directe degradatie. Trainer Bert Potuyt kon in de uitwedstrijd onder de rook van Rotterdam op Marco Verkaik na weer beschikken over een fitte selectie. Potuyt: "Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn doortrekken. Zondag komt nummer drie Antibarbari op bezoek en we hebben nog een inhaalwedstrijd tegen Bodegraven tegoed."

Gouderak verloor met 0-3 van koploper ONA. De thuisclub kreeg niettemin de beste mogelijkheden. De rood-witten traden aan zonder rechterspits Nelis Speksnijder en hadden drie B-junioren op de reservebank als invaller, maar waren niet onder de indruk van de Gouwenaars.