• Bjorn Zierts zet een speler van Lombardijen opzij.
• Bjorn Zierts zet een speler van Lombardijen opzij. Foto: wijntjesfotografie.nl

Spirit boekt eenvoudige 5-1 zege

ouderkerk • Met speels gemak rekende Spirit af met het zwakke Lombardijen. De geel-witten hoefden niet tot het uiterste te gaan voor een 5-1 overwinning. Dubbele cijfers waren mogelijk.

Lombardijen ligt Spirit wel. Vorig seizoen won de ploeg van trainer Kees van der Poel met 6-0 en zaterdagmiddag was de thuisclub wederom op weg naar een forse zege. Na 53 minuten stond het al 4-0. Het gemakzuchtige Spirit bleef daarna echter steken op 5-1.

Een prima begin van de strijd om de derde periodetitel, maar van middenvelder Stefan Bitter had de doelpuntenproductie wel wat mogen worden opgevoerd. "We kregen heel veel ruimte; het had zomaar 9-0 kunnen worden. Dan moet je meer tempo maken en minder slordig omgaan met de kansen."

Ook het aanspelen van de vrije man duurde soms te lang. Omdat het krachtsverschil te groot was, viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten. De Spirit-aanhang was niettemin tevreden over de uitslag. Het geeft aan dat Spirit voldoende potentie heeft voor een flinke eindspurt in deze competitie.

Spirit was oppermachtig en volop in balbezit. Het tempo ontbrak echter om het statische Lombardijen ondersteboven te spelen. De thuisclub zocht (te) rustig naar de openingstreffer en die viel in de 25ste minuut. Marc van der Zee soleerde langs de achterlijn en speelde op het juiste moment Eric Jansen aan. Hij schoot de bal feilloos in de rechterhoek: 1-0. Daarna volgde een gezapige fase, waarin Lombardijen even dicht bij de gelijkmaker was. Het werd echter niet 1-1 maar 2-0. Op slag van rust ontdeed Van der Zee zich met twee schijnbewegingen van zijn directe belager en de doelman en schoot fraai binnen.

In de tweede helft werd het duel snel beslist. Het openingsoffensief leverde meteen twee treffers op. Eerst zorgde invaller Christian Schrader na goed doorzetten voor 3-0 en in de 53ste minuut kopte Stefan Bitter de bal voor de vierde keer achter 'grabbelaar' Kristian Stilting: 4-0. Lombardijen was rijp voor de sloop, maar Spirit vond het genoeg. De thuisclub zette geen druk meer op de tegenstander, waardoor de resterende tijd bijna plichtmatig werd voltooid. Pas in de 83ste minuut veerden de Ouderkerkse supporters weer op toen Stefan Bitter de bal eerst hard in de vijandelijke muur schoot en daarna een succesvolle tweede poging waagde: 5-0. Lombardijen redde vervolgens de eer via Giliandro Leona, die de bal na een afzwaaier secuur langs Bas Haasnoot lepelde: 5-1.

Bij Spirit was Bjorn Zierts weer van de partij. Hoewel de 35-jarige verdediger een maand geleden met voetballen wilde stoppen, verzocht Van der Poel de veteraan om te blijven vanwege de vele blessures. "En ik laat Spirit uiteraard niet in de steek", aldus Zierts, die een prima wedstrijd speelde.

Pieter van der Laan