• Deelnemers aan het project 100-100-100, met wethouder Pieter Neven.
• Deelnemers aan het project 100-100-100, met wethouder Pieter Neven. Foto: : PR

Start afvalproject 100-100-100

bergambacht • Gaat het lukken om 100 huishoudens 100 dagen zonder afval te laten leven? De gemeente Krimpenerwaard gaat dat proberen.

Op donderdag vond in zalencentrum De Waard in Bergambacht de startbijeenkomst van 100-100-100 plaats. Wethouder Pieter Neven tekende, samen met een groep deelnemers, de 'afvalvrijverklaring'.


Tijdens de bijeenkomst kregen deelnemers uitleg over het project 100-100-100. Het project start op 14 maart en eindigt op 21 juni. Het is de bedoeling dat deelnemers gedurende honderd dagen hun restafval wegen, weekopdrachten uitvoeren en hun ervaringen delen met anderen. Daarbij kunnen ze rekenen op tips en inspiratie van de specialisten van het 'I love afval scheiden'-team van afvalverwerkingsbedrijf Cyclus.


Afvalvrij

De grote vraag is of het de honderd huishoudens lukt om honderd dagen honderd procent afvalvrij te leven. Want minder afval en meer hergebruik is het doel. Aan het enthousiasme van de bezoekers van de startbijeenkomst zal het niet liggen. Ze kwamen direct met vragen over hoe ze specifieke afvalsoorten moeten scheiden en met tips om het afval scheiden voor inwoners nog makkelijker te maken. "En dat is precies de bedoeling", stelt wethouder Neven. "Het project levert naast kennis en bewustwording bij de deelnemers ook informatie op over wat inwoners nodig hebben om afvalvrij te leven."

Op onderstaande website is alle informatie over het project te vinden.


q www.cyclus.100-100-100.nl