Eerste 'Woonbeurs Krimpenerwaard'

krimpen a/d ijssel • Net voor de officiële start van de lente, op zaterdag 19 maart, houdt Rabobank Krimpenerwaard het woonevent 'Woonbeurs Krimpenerwaard'.

Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen met woon- en interieurvragen welkom in het Adviescentrum op het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel. Door heel het gebouw vinden activiteiten plaats met workshops, voorlichting en informatie door deelnemende standhouders.

Te gast zijn onder meer klusjesman Thomas Verhoef en tuinman Lodewijk Hoekstra, bekend van het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin. Thomas Verhoef is een timmerman met twee rechterhanden die gedurende de woonbeurs zijn kluskennis graag met bezoekers deelt. Zijn collega Lodewijk Hoekstra is specialist op het gebied van tuinen en laat zien hoe je je eigen tuin verantwoord in kan richten. Bezoekers krijgen het advies om plattegronden, foto's en tekeningen van huis of tuin mee te nemen naar de woonbeurs. Zij kunnen tevens 'speeddaten' met een hypotheekadviseur, om advies in te winnen over financiering van een nieuwe woning, verbouwing of tuinaanleg. Ook vragen over restschuld, overbrugging, relatiebreuk, financiering van verbouwing, eigen onderneming en flexwerken komen desgewenst aan bod. In een van de informatiestands geeft de gemeente Krimpen aan den IJssel toelichting over de starterslening en diverse projecten. Andere standhouders zijn onder meer makelaars, een tuinspecialist, badkamer- en keukenleverancier, diverse wooninrichters, een notaris en specialisten op het gebied van duurzaam verbouwen en wonen. In een aparte kidscorner is volop vermaak, zodat ouders in alle rust langs stands en workshops kunnen gaan. De entree tot de 'Woonbeurs Krimpenerwaard' is vrij.