• De groep die de Clubnights mogelijk maakt.
• De groep die de Clubnights mogelijk maakt.

Clubnights in Hoxemacoa slaan aan

lopik • Onder de noemer Mega Flügel Clubnight konden tieners en twintigers uit Lopik en omgeving vrijdagavond weer 'los' in Hoxemacoa.

Vijf jongeren hebben de handen ineengeslagen om het gat te dichten na de sluiting van de Manebrug. "Voor zestien-plussers is er nu niet veel meer te doen in de omgeving", weet Hans Ruitenbeek (20) uit Jaarsveld. "Hoxemacoa organiseerde al disco's voor de jongste jeugd; ik heb nu samen met Pieter de Groot, Glenn Kooijman, Tom Vermeulen en Samantha van Dam doorgepakt voor jongeren vanaf zestien jaar. Maandelijks organiseren we een Clubnight." Hans Ruitenbeek, ook bekend als DJ Glazztek, is een van de huis-deejays. "Eind vorig jaar waren de eerste Clubnights, maar die werden eerlijk gezegd nog niet zo goed bezocht. In januari hadden we gelukkig wel een volle zaal." Ook de Flügel-Clubnight vrijdag trok veel jongeren naar het honk aan de Rolafweg Zuid. "Overigens vormen wij een losse organisatie binnen het Hox. We krijgen de beschikking over de zaal en ook helpen meerdere Hoxemacoa-vrijwilligers een handje mee om de feesten te laten slagen. Voor de rest staan we op eigen benen." Vrijdag werd ook de eigen Clubnightbar ingewijd. Hans: "Daar zijn we heel blij mee. We hebben led-verlichting gemonteerd en de bar opgevrolijkt. We hebben hiermee onze eigen entree."

Het doel van de Clubnight-organisatie is het neerzetten van een maandelijks feest. "Drie punten zijn voor ons van belang", zegt Hans. "Namelijk de muziek -we willen meerdere genres brengen-, de juiste sfeer en betaalbaarheid. Voor de Flügel-party betaalden bezoekers slechts 5 euro entree en de consumpties kostten 1,50 euro." De opbrengst verdwijnt niet in de zak van de organisatie, maar wordt opgespaard. "Hiermee willen we in de toekomst steeds grotere feesten organiseren, met als het even kan gast-deejays." De jongeren op de Clubnights komen uit de hele gemeente Lopik, maar ook van daarbuiten. "We hebben zelfs bezoekers uit Gouda en Waddinxveen." Nu de naam bekender aan het worden is, zijn de reacties zeer positief. "Jongeren hebben dit echt gemist." In april zijn er twee Clubnights gepland. Zie ook de Facebookpagina van de Clubnight-organisatie.

Robert van der Hek