• De locatie in Cabauw waar de auto te water raakte.
• De locatie in Cabauw waar de auto te water raakte. Foto: Floris Bakker

Angelique herdacht op school

utrecht/lopik • ROC Midden Nederland heeft maandagmorgen uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Angelique van Werkhooven.

"We zijn de schooldag begonnen met een gezamenlijke bijeenkomst voor alle studenten van het Beautycollege, de opleiding waar Angelique aan verbonden was", vertelt woordvoerder Aris Willems. "Voor haar eigen klas was er een aparte, intiemere bijeenkomst."

Angelique van Werkhooven (18) overleed vorige week in de nacht van zaterdag op zondag bij een verkeersongeval op de Lopikerweg-West in Cabauw. De Lopikse zat met drie vrienden in een auto, toen ze van de weg af raakten en in het water belandden.

"Doordat het afgelopen week voorjaarsvakantie was, hebben we alle leerlingen en docenten per brief en mail op de hoogte gesteld van het ongeval", vertelt Aris Willems. "Klasgenoten en docenten waren ook aanwezig tijdens de begrafenis en condoleance." De school in Utrecht heeft een aparte ruimte ingericht ter nagedachtenis aan Angelique. "Hier hebben we een foto van haar staan, bloemen en kaarsjes, met daarbij de gelegenheid om een persoonlijke boodschap achter te laten op een hartje van papier." Aris Willems maakte toevallig onlangs kennis met Angelique. "ROC Midden Nederland heeft 26.000 studenten op achttien locaties, dus ik ken zeker niet iedereen persoonlijk. Ik ben ook geen docent. Maar toevallig kwam ik Angelique tegen en sprak ik haar kort. Ze was eerder van de opleiding voor toerisme overgestapt naar het Beautycollege, waar ze leerde voor kapster." Volgens Aris was Angelique 'open, sociaal en vrolijk'. "Ze maakte ondanks het korte gesprek een onuitwisbare indruk op me. Het was een schat van een meid. Dat bleek ook uit de bijeenkomst vanmorgen. We wensen de familie en overige nabestaanden namens de school heel veel sterkte bij dit verlies."