De Laet botst met wethouder Neven

schoonhoven • De Tiendweg in Schoonhoven is verkeersonveilig. Dat is vastgesteld door de door de voormalig gemeente Schoonhoven geraadpleegde verkeersdeskundigen. "Toch wil wethouder Neven niet ingrijpen", zegt bewoner Erik de Laet.

Hij uit zijn grieven in een uitgebreide brief aan het college en de raad van de gemeente Krimpenerwaard. De Laet wil dat de raadsleden het omvangrijke dossier beoordelen. "Al enkele jaren probeer ik de beheerder van de Tiendweg in Schoonhoven te bewegen deze weg zo in te richten dat deze voldoet aan de minimale veiligheidseisen, maar dat lukt mij niet."

Gissen

De ideeën van wethouder Neven en die van De Laet liggen mijlenver uit elkaar, zo schrijft de laatste. "En dat terwijl we begin vorig jaar redelijk op één lijn zaten. Wat de wethouder heeft doen besluiten radicaal van idee te veranderen weet ik niet. Ik kan daar slechts naar gissen. Uit zijn antwoorden begrijp ik dat hij voornemens is de weg op korte termijn niet aan te passen. Wat dan nog resteert is mijn vraag hoe het komt dat de wethouder van mening is veranderd. Dit lijkt mij interessant. Mijn vraag aan de raad is of de leden deze kwestie willen beoordelen. Ik houd me aanbevolen om een ieder van informatie te voorzien."

Volgens wethouder Neven heeft de gemeenteraad van Schoonhoven destijds het voorstel tot dure aanpassingen aan de smalle weg geschrapt. Met het aanbrengen van signalering wordt de situatie volgens hem verbeterd. De gemeente is overigens niet de wegbeheerder. "Het waterschap en de provincie gaan over de Tiendweg", stelt hij in een antwoord op de 41 vragen van De Laet.


Pieter van der Laan