• Wim van Hell gaat verder als 'FietsVitaal'.
• Wim van Hell gaat verder als 'FietsVitaal'. Foto: Robert van der Hek

FC Stolwijk nu FietsVitaal

stolwijk • Fietscentrum Stolwijk gaat verder onder een nieuwe naam: FietsVitaal. "Het geeft precies aan waar we voor staan", meldt eigenaar Wim van Hell. "Vitaliteit, gecombineerd met het nieuwste op fietsgebied."

In het nieuwe logo, in het vertrouwde appelgroen, is de racefiets ingeruild voor een gewone fiets, mét stekker. "FietsVitaal wil hèt adres zijn voor elektrische fietsen, in alle soorten en maten."

De e-bike is dan ook niet meer te stuiten", vervolgt Wim van Hell, die zijn kennis op dit gebied regelmatig bijspijkert. "Niet alleen ouderen zijn geïnteresseerd, ook andere doelgroepen zien de voordelen van de tweewieler met trapondersteuning." Scholieren die wat verder van school af wonen bijvoorbeeld en wel wat hulp kunnen gebruiken bij het fietsen door weer en wind. Maar ook voor woon-werkverkeer. "Ik ken mensen vanuit de Krimpenerwaard, die in Rotterdam of achter Gouda werken. Zij zijn de dagelijkse vertraging over de Algerabrug en de rondweg bij Gouda zat." Tenslotte willen ook jongere doelgroepen een elektrische fiets voor recreatief gebruik. "Mensen willen bij mooi weer graag grotere afstanden fietsen, maar hebben daar niet voor getraind. Daar hebben ze geen tijd voor. Dan is de e-bike een uitkomst."

Nieuw zijn de highspeedfietsen, tweewielers die circa 45 kilometer p/u halen. "Deze fiets is zeer interessant voor bijvoorbeeld dertig- en veertigplussers, die net wat sneller willen dan op een e-bike." Deze categorie fietsen valt nu nog onder de snorfietsen, maar volgend jaar onder de bromfietsen. Dan is ook een fietshelm vereist en mag de snelle tweewieler niet meer op het fietspad. Wim van Hell: "FietsVitaal levert de highspeedfiets van het innovatieve Dutch ID. Dit merk maakt kwalitatief hoogwaardige elektrische fietsen, die zich onderscheiden door het design en het gebruik van toponderdelen. FietsVitaal is officieel dealer van Dutch ID, dat al zijn fietsen ontwikkelt en bouwt in Nederland."

Wim van Hell heeft zich met zijn in hartje Stolwijk gevestigde fietswinkel op de kaart gezet. "Er is de afgelopen jaren veel veranderd, maar ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Nederland is en blijft een fietsland, met of zonder trapondersteuning. Beide doelgroepen kunnen bij FietsVitaal terecht."