Chauffeurs dagbesteding gezocht

krimpenerwaard • Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard is op zoek naar mensen die vrijwillig chauffeur willen worden of willen meehelpen in haar project Het Molenwinkeltje te Bergambacht.

Vrijwillige chauffeurs vervoeren deelnemers naar één van de dagbestedinglocaties van SDK in de Krimpenerwaard. Van maandag tot en met vrijdag wordt er gereden van 07.30 tot 10.00 uur en 's middags van 15.30 tot 18.00 uur. De chauffeur haalt de deelnemers op vanaf de voordeur. Zo nodig helpen ze bij het pakken van de jas en tas, het lopen, het in- en uitstappen en het omdoen van de autogordel. Voor bijzonderheden of problemen met betrekking tot de deelnemers hebben ze contact met de medewerkers van de Dagbesteding. Verder is het brengen van goede sfeer in de bus en het houden van een praatje erg belangrijk.

SDK zoekt mensen die beschikbaar zijn op één of meerdere vaste dagen. Belangstellenden dienen affiniteit te hebben met de doelgroep (mensen met een verstandelijke beperking en ouderen), over goede sociale en communicatieve vaardigheden te beschikken, respectvol en veilig om te gaan met de deelnemers en in het bezit te zijn van rijbewijs B.

SDK geeft via het aanbieden van dagbesteding binnen tien projecten in de Krimpenerwaard extra structuur aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij sluit zij aan bij de belevingswereld en ambities van iedere individuele deelnemer. SDK kan ook in het Molenwinkeltje nog vrijwilligers plaatsen voor een dag of dagdeel.

Belangstellenden om het vrijwilligersteam te komen versterken kunnen contact opnemen via arjenne.stgkrimpenerwaard.nl@gmail.com of 06-28682464.