Jostiband op 5 november in Amicitia

lekkerkerk • De Lionsclub Krimpenerwaard heeft dit jaar de Jostiband weten vast te leggen voor een optreden op zaterdag 5 november in Amicitia in Lekkerkerk.

Hiermee zet de club een meer dan 25-jarige traditie voort waarbij inwoners van de Krimpenerwaard kunnen genieten van een muziekuitvoering in de regio. De opbrengst van de avond is bestemd voor een op dit moment nog nader te bepalen goed doel.

De Zwammerdamse Jostiband viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan waardoor de agenda goed is gevuld. Er staan tal van optredens op de rol waaronder - in september - een groots concert in de Ziggo Dome. Voor dit concert, waarvoor ook het Koninklijk huis is uitgenodigd, worden tv-opnamen gemaakt.

De Lionsclub is verheugd dat de band in dit drukke jubileumjaar ook in de Krimpenerwaard wil komen spelen en verwacht een grote opkomst. De Jostiband is het grootste orkest ter wereld dat volledig bestaat uit mensen met een beperking. Het repertoire van het orkest is, onder leiding van orkestleider Lyan Verburg, de laatste jaren drastisch aangepast. Zo staan er nu ook nummers van Cold Play en Armin van Buuren op het programma. Daarmee wordt aangetoond dat de leden meer kunnen dan je zou verwachten. De organisatie van het concert op 5 november is inmiddels gestart.