Haastrecht verliest weer

haastrecht • In Gouda verloor Haastrecht met 3-0 van DONK, dat dankzij deze zege de leiding pakte in de strijd om de tweede periodetitel.

Voor rust kon Haastrecht de Gouwenaren nog enigszins bijbenen. Tim Mijderwijk en Robert Dongelmans kregen kleine kansen, maar scoorden niet. Donk deed dat wel een keer. In de tweede helft besliste de Goudse zondagderdeklasser het duel in zijn voordeel. Haastrecht-doelman Rob de Wit moest tweemaal de bal uit het net halen.

TransvaliaZW-Cabauw 1-9

Cabauw boekte in Rotterdam-Zuid een eenvoudige 1-9 overwinning op hekkensluiter TransvaliaZW, dat pas een punt vergaarde. Het elftal van de Rotterdammers bestond uit vijf frisse en zes tweede-elftalspelers, die er net een wedstrijd op hadden zitten.

Op het kunstgras hadden de Cabauwenaren geen moeite om scoringsmogelijkheden te creëren. Nik Jongbloed trof zesmaal doel. Friso Nagel, Robert Streng en Tom Overbeek scoorden de andere drie treffers. Uit een van de spaarzame aanvallen van TransvaliaZW redde een speler van de thuisclub de spreekwoordelijke eer. Een kwartier voor tijd viel de 15-jarige B-junior Bo Boymans in op de linksbackpositie.

Ammerstol-ONA 2-3

Ammerstol was op het gladde veld dichtbij een gelijkspel tegen koploper ONA, maar de kans op de gelijkmaker werd door Frank de Bruijn gemist. Het duel eindigde in 2-3.

De Gouwenaars namen voor de pauze een 0-2 voorsprong, maar vlak voor de pauze kwam ASV terug tot 1-2 door Frank de Bruijn. ONA kwam in de tweede helft door een fraaie treffer op 1-3, maar wederom rechtte Ammerstol de rug en zorgde Jesse de Bruin uit een penalty voor 2-3.

Ammerstol ontketende daarna een fel offensief, maar slaagde er niet in op gelijke hoogte te komen. Deze week hoopt het bestuur de opvolger van trainer Rieny Looren de Jong te presenteren.

De wedstrijd van Stolwijk in en tegen Bodegraven werd afgelast.