Dilettant haakt voorlopig af

krimpen a/d lek • De kampioensaspiraties van Dilettant kunnen voorlopig in de ijskast. De formatie van trainer Richard Mank verloor op eigen veld met 1-3 van lijstaanvoerder IFC.

Dilettant heeft nu zes punten achterstand op de koploper uit Hendrik Ido Ambacht en vijf punten op de nummers 2 en 3, Excelsior Rotterdam en Zwarte Pijl. Mogelijk kan Dilettant aan het eind van de rit een periodetitel overnemen van dit trio, maar op eigen kracht komen de rood-witten kwaliteit en doortastendheid te kort om zich met de top drie te meten.

De eerste kans was weliswaar voor de thuisclub, maar daarna liet Dilettant weinig zien. De ploeg kreeg in de 12e minuut een domper te verwerken, toen doelman Jeremy Verhagen tegen een IFC-aanvaller botste aan de rand van het strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal op de stip, waarna Perry van Wijk het buitenkansje benutte: 0-1.

Dat leidde wel tot meer actie bij de thuisclub, maar het stroeve samenspel leverde nauwelijks kansen op. Vlak voor rust kwam IFC op 0-2 toen de defensie van Dilettant niet ingreep bij een hoge voorzet en een IFC-speler de bal kon inkoppen.

In de tweede helft deed Dilettant er alles aan om de aansluiting te krijgen. Het tempo ging omhoog en enkele malen werd met steekpasses geprobeerd de vijandelijke defensie uiteen te spelen. Dat lukte niet vaak, maar Jesper van den Adel profiteerde van een gaatje en werd in het zestienmetergebied gevloerd. Mark Offerman schoot vanaf elf meter de 1-2 binnen.

Het alles of niets-offensief liep op een teleurstelling uit. Dilettant drong wel aan, maar zag IFC profiteren van de ruimte achterin. In blessuretijd werd de 1-3 binnen gekopt en was de ploeg van trainer Richard Mank een illusie armer.