• Schoonhoven-doelman Sjef van Vugt keert op stijlvolle wijze een inzet.
• Schoonhoven-doelman Sjef van Vugt keert op stijlvolle wijze een inzet. Foto: wijntjesfotografie.nl

A-junior wijst Schoonhoven de weg

schoonhoven • Schoonhoven behaalde een 2-1 overwinning op concurrent 's Gravendeel. De formatie van trainer Wim Eilander steeg twee plaatsen en sloeg een gat van vier punten dankzij Tiago de Vries.

De matchwinnaar lachte breeduit na de wedstrijd tegen 's Gravendeel. De 18-jarige spits van de A1 bezorgde Schoonhoven als invaller een kostbare 2-1 zege door in de 75ste minuut een voorzet van Mustafa el Hassouni beheerst af te ronden. "Ik had al een wedstrijd met de A1 in de benen. Daarin scoorde ik drie keer. Met mijn productie was vandaag niets mis."

Het was niet de eerste goal in de hoofdmacht van de gretige junior, maar deze treffer viel bijzonder goed op z'n plaats. Schoonhoven was op dat moment nauwelijks sterker dan 's Gravendeel.

Het doelpunt, dat overigens door de grensrechter van de tegenstander ernstig werd betwist, werkte bevrijdend voor de blauw-witten. "We hadden dit resultaat hard nodig", stelde Eilander na afloop. "Sinds 5 december hadden we niet meer gewonnen. Ik zeg niet dat we het lek boven hebben, maar deze zege geeft ons lucht. We hebben tijd om zelfvertrouwen bij te tanken."

Schoonhoven keek al na vijf minuten tegen een 0-1 achterstand aan. De defensie greep niet in toen de bezoekers bij hun allereerste aanval Emery dos Santos bereikten ter hoogte van de penaltystip. Hij schoot de bal tegen de rug van Marc Kruiper, waarna Michael Uludag de carambole voor zijn rekening nam: 0-1. Schoonhoven schrok, voorkwam ternauwernood een tweede treffer en kreeg daarna weer meer grip op het spel van de opponent. Een snelle aanval via Hayo Nagtegaal, Mustafa el Hassouni en Willem-Paul van der Heijden leidde tot de fraaie gelijkmaker. Van der Heijden nam de bal op de borst en rondde beheerst af: 1-1.

Daarna vond de strijd vooral plaats op het middenveld. Dat is niet de sterkste linie van Schoonhoven. De thuisploeg kwam sporadisch voor het doel van 's Gravendeel en mocht niet mopperen dat de bezoekers op slag van rust voor open doel misten.

Een dure fout, zo bleek in het vervolg. Schoonhoven was nauwelijks beter dan 's Gravendeel, maar kreeg toch nummer twee tussen de palen. Tiago de Vries (18) was net in het veld, toen hij op maat werd bediend door Mustafa el Hassouni. Hij schoot de bal secuur in: 2-1. Het zwoegende Schoonhoven kreeg daarna een reeks mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar verzuimde de 3-1 op het scorebord te zetten. Scheidsrechter Korbee onderbrak het duel tijdelijk, nadat hij aan de stok kreeg met 's Gravendeel-grensrechter Ballegooien, die hem 'mafkees' noemde. Na de onderbreking verdedigde Schoonhoven nerveus, maar de overwinning werd niet meer prijsgegeven.