Bezoek VVD-Statenleden

bergambacht/stolwijk • De ontsluiting van de kernen Bergambacht en Stolwijk stond afgelopen week centraal tijdens een werkbezoek van de Provinciale Staten VVD-fractie aan de Krimpenerwaard.

Transportondernemer Koolwijk in Bergambacht toonde de Statenleden de situatie op en rond de rotonde in het dorp. "De provinciale afvaardiging, onder wie de verkeerswoordvoerders Mirjam Nelisse en Frits Paymans, constateerde dat de situatie inderdaad onoverzichtelijk en risicovol is", verklaart Ruud van der Wilt namens de VVD. "Als Krimpenerwaardse VVD bepleiten we een onderzoek naar de capaciteit van de rotonde en naar de mogelijkheden van de aanleg van een voetgangers- en fietstunnel. De provinciale VVD-fractie zal zich inzetten de onderzoeken naar capaciteit versneld uit te voeren, waarmee vervolgens wordt bepaald wat nodig is voor een verbetering van de situatie."

Ook werd een bezoek gebracht aan de Hortensialaan in Stolwijk, waar de Krimpenerwaardse VVD een nieuwe rotonde bepleit om de ontsluiting van het dorp te verbeteren. Van der Wilt: "De provinciale fractie heeft toegezegd toe te zien op een snelle reactie vanuit de provincie hierover."

's Avonds was er een discussieavond in De Arendshoeve, waarbij de roep klonk om een tweede oeververbinding, naast bottleneck de Algerabrug.