• Robert Dongelmans kopt de bal weg.
• Robert Dongelmans kopt de bal weg. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Haastrecht krijgt een pak slaag

haastrecht • Haastrecht beleefde een off-day tegen Oliveo. Op sportpark Wilgenoord ging de formatie van trainer Jack Harmsen met 2-6 onderuit.

De geel-zwarten hadden het pak slaag aan zichzelf te wijten. De ploeg maakte zoveel persoonlijke fouten dat er uiteindelijk geen redden aan was. Met name doelman Rob de Wit en aanvoerder Jasper Verkley zullen met gemengde gevoelens terugdenken aan dit duel. In de 24ste en 25ste minuut gingen beiden lelijk in de fout en gaven ze Oliveo de kans om heel eenvoudig op 0-2 te komen. Haastrecht kwam via een benutte vrije trap van Niels Mulder in de 22ste minuut terug tot 1-2, maar vlak voor rust stond de defensie wederom te schutteren toen Oliveo de bal tegen de touwen kopte: 1-3.

Met Job van Welie voor de geblesseerde Diederik Schröder (enkel) probeerde Haastrecht in het tweede bedrijf de aansluitingstreffer te scoren. Het offensief was veelbelovend. Er waren diverse mogelijkheden om de spanning terug te brengen, maar de thuisclub was niet scherp genoeg om deze kansen te verzilveren. Zo had invaller Stijn de Wit de bal zomaar voor het intikken, maar hij miste. Trainer Harmsen besloot in het laatste kwartier tot een alles of niets-offensief. De driemans verdediging was echter niet opgewassen tegen de counters van Oliveo. Doelman Rob de Wit ging niet vrijuit bij nummer vier, maar was bij het vijfde Pijnackerse doelpunt volslagen kansloos. Het werd uiteindelijk 2-6. Haastrecht maakte een kwetsbare indruk en zal met meer inzet en bevlogenheid moeten spelen om niet in de gevarenzone te belanden. Trainer Jack Harmsen krijgt daar een stevige klus aan.