• Matthieu en Jomy gaan voor Kika de marathon van New York lopen.
• Matthieu en Jomy gaan voor Kika de marathon van New York lopen. Foto: Stephan Tellier

Matthieu en Jomy zoeken sponsors

benschop • Jomy Benschop en Matthieu Oudshoorn gaan de uitdaging aan om voor KiKa deel te nemen aan de marathon in New York, die op 6 november plaatsvindt. Het Benschopse duo wil minimaal 12.000 euro ophalen voor de Stichting Kinderen Kankervrij.

Twee jaar geleden liep Jomy Benschop al voor KiKa de New York City Marathon en verloor haar hart aan dit evenement. "Hardlopen was niet echt mijn passie," vertelt ze. "Totdat ik werd uitgedaagd door een schoonzus om mee te doen aan de Herfstloop in Lopik. De 15 kilometer lange wedstrijd liep ik gemakkelijk uit. Kort daarna kwam ik via Facebook in aanraking met de NYC Marathon voor KiKa en was ik verkocht. Met het netwerk van mijn partner Matthieu en mezelf wist ik dat ik wat kon betekenen voor dit goede doel. Kinderen zouden deze ziekte niet moeten hebben en ze horen niet dag-in, dag-uit strijd te leveren om te overleven. Daarom moet de genezingskans van kanker bij kinderen omhoog. Matthieu en ik haalden toen al 12.000 euro op."

Matthieu Oudshoorn nam in juni afscheid als basisspeler van zaterdagtweedeklasser Benschop. "In 2014 ben ik met familie in New York Jomy's marathonavontuur gaan volgen," vervolgt de huidige speler van vv Benschop 3. "Het idee was er al om een keer samen een marathon te lopen. De keuze voor New York was snel gemaakt. Nu zijn we volop in training."

Als vuurdoop liep hij vlak voor Kerst met Jomy een halve marathon in Linschoten. "Allebei liepen we -na een rustig begin- de afstand van 21 kilometer binnen de twee uur."

Financieel gezien liggen ze ook op schema: "De teller staat al bijna op 6.000 euro", meldt Jomy, die zich een duizendpoot mag noemen, trots. Ze volgt naast haar fulltime baan als manager van een dierenartspraktijk in Bodegraven een universitaire studie Rechten. In haar vrije tijd rijdt de Benschopse paard op hoog niveau: dressuur in de Z1. "Elke dag ben ik met mijn paarden bezig. Het hardlopen komt soms in het gedrang, maar ik ga ervoor. Uiteindelijk is het eindbedrag en de financiële steun die we KiKa kunnen geven het belangrijkst."

Jomy en Matthieu gaan nu meer bekendheid geven aan hun initiatief en acties op touw te zetten om donaties binnen te krijgen. "Toen ik twee jaar geleden in New York na 30 kilometer een geweldige inzinking kreeg, hield de gedachte aan KiKa mij op de been. Kinderen die kanker hebben, kunnen er niet voor kiezen om te stoppen. Vergeleken met die strijd stelt het lopen van een marathon niets voor. Kortom, opgeven is geen optie."

Sponsoren van het tweetal, dat zijn eigen reis- en verblijfkosten betaalt, kan eenvoudig via de sponsorpagina op de Kika-site: www.runforkikamarathon.nl/matti-jomy.

Wim Kroone