• Patrick Groen (DCV) en Kevin van Vliet (Spirit) duelleren.
• Patrick Groen (DCV) en Kevin van Vliet (Spirit) duelleren. Foto: wijntjesfotografie.nl

Revanche Spirit op DCV

In de vierde onderlinge ontmoeting nam Spirit eindelijk revanche op DCV. In de vorige wedstrijden behaalden de Ouderkerkers slechts een punt, maar zaterdag stapte Spirit met een 4-1 overwinning van het veld. Kevin Guttink was met drie doelpunten de grote man bij de thuisclub. Hij kreeg van zijn trainer Kees van der Poel een applauswissel.

Guttink (19) is een boomlange, slungelige spits, die dit seizoen overkwam uit de A1. Als scorende aanvaller in het tweede elftal trok hij de aandacht van de hoofdtrainer. Hij werd na vijf wedstrijden overgeheveld naar de hoofdmacht, waarin Guttink tot op heden acht keer het vijandelijke doel trof. "Een neus voor de goal", lachte de bescheiden schutter na afloop. "Ik kies mijn momenten. Vandaag stond ik drie keer op de goede plek." Scoren is de specialiteit van Kevin, gaf een glunderende Van der Poel aan. "Je ziet hem soms een uur niets doen en dan is het opeens raak."
De Spirit-trainer, die komende week beslist of hij er nog een vierde seizoen aan vastknoopt, was uiteraard tevreden over de uitslag. Hij vond niet dat Spirit onberispelijk speelde. "We waren op een gegeven moment de grip op de wedstrijd kwijt. Toen DCV op 1-1 kwam, dreigde het duel te kantelen. Gelukkig scoorden we daarna twee keer in korte tijd en kregen we DCV op de knieën." Defensieve fouten leidden de neergang in. DCV-aanvoerder Tim van Diejie zag het met lede ogen aan. "Juist op het moment dat we wilden doordrukken, ging het aan de andere kant mis. Als je de goals zo eenvoudig weggeeft, is er geen beginnen aan. We moeten ons hier zo snel mogelijk overheen zetten."

Aantrekkelijk

Spirit-DCV was de meest aantrekkelijk derby tot nu toe. Hoewel DCV het voorin moest stellen zonder de geschorste Patrick de Reuver en Arthur Admiraal (vakantie) waren de Krimpenaren het eerst bij een doelpuntrijke mogelijkheid. Jordi van Leenen's kopbal werd echter op de doellijn gekeerd door Bas Haasnoot. Daarna sloeg de thuisclub aan de overzijde toe. Na een felle scrimmage passeerde Sergio Caminita in de 7e minuut DCV-doelman Jesper Stijnman: 1-0. Spirit had verder afstand kunnen nemen, maar drukte niet door. DCV herstelde zich en werd met de minuut sterker. In de tweede helft werd het aandringen beloond met een rake kopbal van Johan van Wageningen: 1-1.
De supporters uit Krimpen gingen er eens goed voor zitten, maar kwamen bedrogen uit. Spirit was attent en sloeg genadeloos toe toen doelman Stijnman en centrumverdediger Blankers in de fout gingen. In een razendsnel tempo werd de score opgevoerd naar 4-1. Inmiddels was het duel wat grimmiger geworden en toonde scheidsrechter Switser diverse gele kaarten. Guido van Oijen en Alex van Veen (beiden DCV) werden in de slotminuut met rood weggestuurd.