Krimpenaar komt om bij aanslag

krimpen a/d ijssel • In Krimpen a/d IJssel is geschokt gereageerd op het nieuws dat inwoner Arie Houweling (67) is omgekomen bij een aanslag in Burkina Faso.

Houweling was in Burkina Faso om mkb-ondernemers in het land te adviseren bij hun bedrijfsvoering. "Arie's enthousiasme, warmte en oprechte betrokkenheid zullen bijzonder gemist worden", schrijft PUM Netherlands senior experts, de vrijwilligersorganisatie waar hij voor werkte. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken in een reactie: "Ik leef intens mee met de nabestaanden van het slachtoffer. Arie was in Burkina Faso als vrijwilliger om kennis over te dragen aan de lokale bevolking. Het is pijnlijk en wrang dat juist iemand die bij wilde dragen aan de ontwikkeling van het land slachtoffer wordt van een dergelijke daad", aldus Koenders.

Ook het Krimpense gemeentebestuur is geschokt door het nieuws. "We kennen Arie als een zeer betrokken en gewaardeerd inwoner van Krimpen. Wij leven mee met de nabestaanden en wensen hen veel kracht en troost toe." Houweling kreeg in 2011 nog een lintje voor al zijn vrijwilligerswerk. Zo was hij onder meer jarenlang voorzitter van het Seniorenplatform. Houweling werkte sinds 2004 voor PUM. Als senior expert ging hij zestien keer op reis om ondernemers te helpen in ontwikkelingslanden.

Bij de gewelddadige aanslag op het Splendid Hotel in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, kwamen minstens 28 mensen om het leven.