• Thomas Boerefijn passeert het blok van Landgraaf.
• Thomas Boerefijn passeert het blok van Landgraaf. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Rommelig VC Krimpen slaat gat na winst

krimpen a/d ijssel • De heren van volleybalclub Krimpen hebben door een 3-1 overwinning op VC Landgraaf ruimer afstand genomen van de onderste regionen.

Echt gemakkelijk ging het slechts twee sets tegen VC Landgraaf, maar de Krimpense trainer/coach Wim Bruijn was zeker niet ontevreden over de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. "Ik had niets anders verwacht na een pauze van drie weken. Het is mooi dat we nu vier punten pakken en daarmee bij de eerste zes van de eerste divisie horen. We staan hoger dan vorig seizoen na tien wedstrijden. Dat telt."

Het duurde even voordat VC Krimpen in sporthal De Boog de carrousel op gang kreeg. Lange tijd bood de Limburgse tegenstander fel verzet en was het verschil minimaal. De thuisclub was aan het eind van de eerste set net iets beter bij de les. Hoewel niemand z'n geld op de winnaar durfde te zetten, deelde VCK de eerste tik uit met 25-23.

Blijkbaar kwam die tegenslag hard aan bij VC Landgraaf, want in de tweede en derde set zakte het spel van de voorheen taaie bezoekers naar een bedenkelijk peil. VC Krimpen kwam eigenlijk geen moment in de problemen. De passing lag goed en aan het net scoorden de middenaanvallers René Valstar en Armand van den Bos aan de lopende band na prima set-ups van Pim Geurts. Ook slaagde hij er aantal malen in diagonaalspeler Theo Douma te lanceren vanaf de drie meterlijn. Met 25-16 en 25-17 waren in ieder geval vier punten een zekerheid.

Voor Bruijn was toen het moment gekomen om enkele wisselspelers speeltijd te gunnen. Frank Blind en Aman de Rijke mochten zich in de vierde set als passer/loper en diagonaalspeler bewijzen, maar juist in deze fase viel Krimpen ver terug. "We stonden al met 0-4 achter voordat we het in de gaten hadden. Dan loop je meteen achter de feiten aan", stelde Bruijn na afloop. "Ik had graag een vijfde punt aan ons totaal toegevoegd, maar diverse spelers raakten de draad kwijt."

Invalbeurt

Voor Blind en Van Rijke werd het geen memorabele invalbeurt. Libero Coen Vuik passte de bal drie keer achtereen tegen de muur en in het net, waardoor spelverdeler Pim Geurts zijn aanvallers niet kon bedienen. Blind haalde nog wel een voldoende, maar De Rijke scoorde slechts één punt en beende na afloop meteen mokkend naar de bar. Tegenstander Landgraaf begreep dat er nog iets te halen viel en won de vierde set zonder veel moeite met 16-25.

VC Krimpen kan z'n positie de komende weken verder versterken door laagvlieger Peelpush 2 en hekkensluiter Energo te verslaan. Bruijn spreekt niettemin van 'finales'. "Je moet dat toch eerst even doen. We moeten er niet te gemakkelijk over denken."