Resultaten campagne 'Alleen talent telt!'

lopik • De campagne 'Alleen talent telt' heeft in Lopik zijn eerste vruchten afgeworpen. De campagne heeft als doel werkgevers te informeren en te stimuleren mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

Wethouder Johan van Everdingen en het team accountmanagers van het werkgeversservicepunt (WGSP) Lekstroom gingen tijdens de campagneweek onder andere op bezoek bij Harold van Velzen van Plus Van Velzen. Zij praatten hem bij over de mogelijkheden die de Participatiewet hem biedt om arbeidsbeperkten in dienst te nemen en de kosteloze ondersteuning die hij hierbij van het WGSP kan verwachten. Dit leidde tot het openstellen van een garantiebaan bij de Plus supermarkt. Bovendien vond werkzoekende Edwin Willemsen werk als bezorger bij de online boodschappendienst van deze werkgever.

Twee vliegen in één klap dus. Edwin Willemsen vertelt enthousiast: "Gelukkig dachten ze aan mij. Ik had een bijstandsuitkering en wilde zó graag werken, maar kon niets vinden. Heel frustrerend. Inmiddels ben ik door mijn proeftijd heen en heb een contract voor een half jaar gekregen. Natuurlijk ga ik mijn uiterste best doen. Dan willen ze me na een half jaar gewoon niet meer kwijt."

De Participatiewet vraagt van overheid en ondernemers dat iedereen meedoet naar vermogen. Insteek in de regio Midden Utrecht is dat voor 1 januari 2017 1.145 extra banen voor arbeidsbeperkten gecreëerd moeten worden, ook wel 'de banenafspraak' genoemd. Van Everdingen roept werkgevers op eens met WGSP Lekstroom in gesprek te gaan: "WGSP Lekstroom biedt werkgevers ondersteuning op maat. Dat kost niets en er is veel mogelijk. Ook mensen met een beperking maken deel uit van onze maatschappij en moeten mee kunnen doen op de arbeidsmarkt. Supermarkt Plus Van Velzen is bereid in mensen te investeren. Dat vind ik fantastisch en ik hoop dat dit andere ondernemers inspireert."

Ondernemers die ook ondersteuning willen bij de realisatie van garantiebanen, kunnen bellen of mailen: 030-7022301/ikzoekpersoneel@wgsp-lekstroom.nl.