Infoavond eerste SportFair in K'waard

krimpenerwaard • Een gezellig en actief sportfeest voor iedereen: dat is wat Gemeente Krimpenerwaard voor ogen heeft met haar eerste SportFair op 18 juni.

Een informatieavond over het evenement vindt plaats op 21 januari in het clubgebouw van sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. "Het is de bedoeling dat het sportpark op 18 juni geheel gevuld zal zijn met sportverenigingen en andere sportaanbieders uit de hele Krimpenerwaard", vertelt Johan Koutstaal, bestuurder van Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek, de organisatie die het beheer voert over onder andere sportpark Weydehoeck.

De sportverenigingen krijgen op diverse manieren de mogelijkheid om zichzelf en hun sport onder de aandacht te brengen. "Dat gebeurt via demonstraties, kraampjes en activiteiten, waarbij voor de bezoekers ook zeker een actieve rol is weggelegd. Daarnaast krijgen sportbestuurders uit de gemeente Krimpenerwaard de gelegenheid om deel te nemen aan diverse workshops."

Gemeente Krimpenerwaard kwam op het idee om een SportFair te houden na een bezoek dat wethouder Lavinja Sleeuwenhoek en hoofd Sport René Kuzee brachten aan de SportFair van Nieuwegein. "Beiden waren zeer gecharmeerd van wat ze daar zagen", weet Koutstaal. "Ze zijn vervolgens gaan informeren of het evenement ook in gemeente Krimpenerwaard kon worden opgezet. Dat leverde eigenlijk alleen maar positieve reacties op." Voor deze eerste editie is gekozen voor sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. Mocht de SportFair een succes blijken, dan zou er een vervolg kunnen komen. Gedacht wordt aan steeds een andere locatie in de Krimpenerwaard. Sportverenigingen binnen de Krimpenerwaard hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de informatieavond. Koudstaal: "Daar krijgen ze uitleg over de invulling van de dag en kunnen ze eventueel onderling contacten leggen."

Naast het programma door sportverenigingen is er een sportbeurs. Bedrijven, maatschappelijke organisaties, bonden en vele anderen die bijdragen aan de sportdoelstellingen in de breedste zin van het woord presenteren zich deze dag. Verder stimuleert de SportFair verenigingen om het ledental omhoog te krijgen en is er op 18 juni aandacht voor gehandicapten- en ouderensport. Tot slot biedt de SportFair sportgerelateerde bedrijven en organisaties een podium om hun producten en diensten te laten zien. Meer informatie: info@sportfair.nl