Mona Keijzer (CDA) is een van de gasten tijdens de politieke thema-avond.
Mona Keijzer (CDA) is een van de gasten tijdens de politieke thema-avond. Foto: CDA

Kamerleden debatteren in De Waard

krimpenerwaard • De Tweede Kamerleden Kees van der Staaij (SGP), Mona Keijzer (CDA), Joel Voordewind (ChristenUnie) en Tunahan Kuzu (voorheen PvdA, nu DENK) gaan vrijdag 22 januari met elkaar in debat in zalencentrum De Waard te Bergambacht.
Thema is de vluchtelingenproblematiek.

Initiatiefnemers zijn 'drie politiek geïnteresseerde jongeren' uit de Krimpenerwaard. "We hebben de koppen bij elkaar gestoken met als doel jongeren te interesseren voor de politiek", vertelt Kars Terlouw, die namens de ChristenUnie participeert. "Het contact met Irma Bultman van CDA Krimpenerwaard was er al eerder, later is ook Martijn Bongiovanni namens de SGP aangeschoven."

Kars beseft als geen ander dat het weliswaar een dapper uitgangspunt is, maar dat mensen - laat staan jongeren - niet snel warm te krijgen zijn voor de politiek. "Dat is een uitdaging inderdaad", beaamt hij. "Doordat we bekende namen kunnen presenteren en er een actueel thema aan gegeven hebben, hopen we toch de nodige jongeren te mobiliseren."

De drie laten bovendien geen middel onbenut om de avond onder de aandacht van de doelgroep te brengen. "Ook via onze eigen kanalen op social media roepen we jongeren op om te komen. Je moet niet langs de kant blijven staan, maar je stem laten horen."

Stellingen

De politieke thema-avond voor jongeren zal worden afgetrapt door journalist/columnist Bart Schut. Vervolgens debatteren de Tweede Kamerleden aan de hand van stellingen over het thema vluchtelingen. Kars: "Daarbij is er voor het publiek ruimte om vragen te stellen en mee te praten over het onderwerp. We hopen op een hoge opkomst en een goed debat."

De bijeenkomst wordt gehouden in zalencentrum De Waard te Bergambacht. De inloop is vanaf 19.00 uur, aanvang debat 19.30 uur.

Robert van der Hek