Eerste Bereveldrit in Benschop succes

benschop • Initiatiefnemer Ernie Vos kan met grote tevredenheid terugkijken op de eerste Bereveldrit in Benschop (zie ook het artikel op de vorige sportpagina).

Deelname was er vanuit alle delen van het land; uiteindelijk deden er 293 veldrijders mee. Liefst zeven groepen gingen er van start. Een van de bekendste deelnemers was voormalig profwielrenner Erik Dekker. Dat hij het winnen nog niet verleerd is, toonde hij tijdens de master race. In de laatste ronde wist hij koploper Maikel Govaarts alsnog te verschalken en ging hij juichend als eerste over de streep.

In de 'burgerronde' konden ook de liefhebbers uit Benschop zelf meedoen. 'Good-old' Jan Schinkel moest het afleggen tegen zijn zoon Jeroen. De uitdrukking op zijn gezicht liet bovendien aan duidelijkheid niets te wensen over: hij verkiest de schone triatlons boven de vette klei.

De uitslagen van de officiële wedstrijden : master nationaal: 1. Erik Dekker, Hedel, 2. Maikel Govaarts, Drunen, 3. Johan Dissel, Eelde; amateurs sportklasse: 1. Eddy van IJzerdoorn, Tiel, 2. Daan Germs, Tubbergen, 3. Jan Metselaar, Bergschenhoek; jeugd nationaal groep 7: 1. Hugo Karsten, Oosterbeek, 2. Mika Sarina, Helmond, 3.Jopie de Hij, Heteren; jeugd nationaal groep 6: 1. Tibor del Grosso, Eelde, 2. Daan van Vuuren, Woudrichem, 3. Puck Pieters, Amersfoort; jeugd nationaal groep 5: 1. Bjorn Koster, Roden, 2. Daan van Zon, Alphen a/d Rijn, 3. Daan v/d Einde, Gemert.