DCV: kunstgras op hoofdveld

krimpen a/d ijssel • DCV wacht niet langer op steun van de gemeente Krimpen. De voetbalvereniging gaat binnenkort zelfstandig aan de slag met het verloederde complex in het Waalplantsoen.

Kunstgras op het hoofdveld en de bouw van een nieuwe tribune behoren tot de belangrijkste ingrepen. In februari wordt de financiële haalbaarheid besproken met de leden. Voorzitter Siemen de Wilde stelde in zijn nieuwjaarstoespraak dat het bestuur de optie voor verhuizing opzij heeft geschoven. "We gaan voor nieuwbouw op het huidige complex. Kunstgras op het eerste veld heeft prioriteit. Dat is onderhoudsvrij en maakt het complex aanzienlijk compacter. De nieuwe tribune en de bouw van kleedkamers zouden eventueel in het seizoen 2017-2018 gestalte kunnen krijgen", aldus de DCV-voorzitter.

De ambitieuze plannen van de tweedeklasser komen niet uit de lucht vallen. "We worstelen binnen de vereniging al jaren over de aanpak van ons complex. Het bestuur heeft veelvuldig gebrainstormd over de toekomst. DCV kampt nu met torenhoge onderhouds- en vervangingskosten, aangezien onze opstallen en gronden voor het grootste gedeelte in eigendom zijn. De gemeente draagt om die reden hierin niets bij. Deze waanzinnige situatie moet stoppen. Daarnaast heeft onze club vernieuwing nodig, in de breedste zin van het woord."

DCV heeft in december bij het gemeentebestuur opnieuw de urgentie tot ingrijpen aan de orde gesteld. "Hierbij hebben wij de erbarmelijke staat van het parkeerterrein, de stokoude tribune, het nijpende tekort aan kleedkamers en de onderhoudsopgave voor ons eerste veld onder de aandacht gebracht. Tot op heden zonder resultaat." De club is sinds kort schuldenvrij. Het restant van de lening is onlangs afgelost. De Wilde: "Toch blijven wij alert want onze financiële positie is allesbehalve optimaal. Wij realiseren ons dat de vernieuwing hoge kosten met zich meebrengt, maar het bestuur van DCV is vastberaden om het plan te maken en van daaruit de mogelijkheden en financiële haalbaarheid te onderzoeken. Dit willen we doen met behulp van onze sponsors, leden en naar wij hopen ook met de gemeente."