Loek van der Kolk (m) werd uitgeroepen tot 'ambassadeur van de Zilverstad'.
Loek van der Kolk (m) werd uitgeroepen tot 'ambassadeur van de Zilverstad'. Foto: Adri Verhoeven

Loek van der Kolk nieuwe ambassadeur van de Zilverstad

Bruinsma: 'Succes gloort aan horizon'

schoonhoven • Bruinsma stelde in zijn oudejaarsrede dat sinds de start op 1 januari 2015 op het bestuurlijk vlak veel is gebeurd in de Krimpenerwaard. "Raad en college liggen goed op koers. We zijn er nog niet, maar het begin is positief."

Voor de interim-burgemeester komt de afronding van zijn werkzaamheden snel dichterbij. Op 4 april wordt hij opgevolgd door een door de Kroon benoemde collega.

"Deze installatie heeft historische betekenis voor de Krimpenerwaard. Hoewel er met man en macht gewerkt is aan de totstandkoming van de nieuwe gemeente, ligt er nog genoeg in het verschiet. In hoofdlijnen staat het beleid voor de komende jaren vast. We gaan de komende tijd met de gemeenteraad en alle stakeholders verder met de uitwerking van het College Werkprogramma (CWP). Daarin worden we gesteund door een rapport van de Rabobank, dat met inwoners, organisaties en steun van de Provincie is opgesteld en waarin de Kracht van de Krimpenerwaard wordt benadrukt. Succes gloort aan de horizon."

Bruinsma zet met zijn wethouders, raads- en commissieleden in op de bouw van 900 extra woningen om het inwonertal op peil te houden, de werkgelegenheid af te stemmen op de vraag, een betere bereikbaarheid en een duurzame toekomst met groene energie.

De eerste burger stond tijdens de Oudejaarsbijeenkomst van Schoonhoven Zilderstad, op Oudjaarsdag in het Zilvermuseum, stil bij enkele markante gebeurtenissen in de Krimpenerwaard, zoals de onthulling van vijf zilveren rotondes, het vertrek van museumdirecteur Gemke Jager en de veelbelovende samenwerking tussen ondernemers. "Dat is belangrijk voor de vitaliteit van dit gebied, want daardoor ontstaan innovaties. De wethouders hebben diverse bijeenkomsten bezocht om een gezamenlijke rol te bepleiten. Je ziet dat het meerwaarde heeft opgeleverd."

De burgemeester riep Schoonhoven op zich te verbinden met de Krimpenerwaard. De stem van wethouder Dilia Blok klinkt door in zijn oproep: "Schoonhoven is een mooie stad met veel voorzieningen. Versterk die kracht met de Krimpenerwaard als fantastisch buitengebied. Schoonhoven heeft zilver, maar de Krimpenerwaard heeft goud in handen." Met het uitspreken van de oudejaarsrede werd een jarenlange traditie voortgezet.

Ambassadeur

Daarbij hoorde ook de benoeming van de 'ambassadeur van de Zilverstad'. Loek van der Kolk viel deze eer ten deel. De Schoonhovenaar is reeds secretaris van de plaatselijke ondernemerskring en betrokken bij de organisatie van de Nationale Zilverdag. Hij ziet de benoeming als een erkenning voor zijn inzet voor Schoonhoven.

Pieter van der Laan