Turnzusjes Hamarithi winnen goud

aalst • Zeven turnsters van Hamarithi grepen op de eerste voorwedstrijd eremetaal. Turnzusjes Hannah en Mari-Lynn van Boggelen turnden naar goud, evenals Valérie Brandsma.

In de eerste wedstrijd wist instapper N2 Josefine 't Lam met haar streksalto te imponeren. Dit zorgde voor de eerste plek op sprong. Valérie Brandsma en Iris van de Werken turnden bij de jeugd N4. Iris haalde met haar brugoefening een monsterscore: 14,500. Valérie kreeg het goud omgehangen.

De pupillen 1 Mari-Lynn van Boggelen, Marjorie Brandsma en Emma van de Werken turnden voortreffelijk. Mari-Lynn haalde de hoogste score met haar rek- en balkoefening en kreeg het goud omgehangen. Emma turnde er vlak achter. Zij kreeg het zilver en werd eerste op sprong. Marjorie turnde naar een tweede plek op sprong, maar door een val van balk ging het brons naar een ander.

Janinka Egas (pupillen 2) turnde zonder fouten haar wedstrijd door. Sprong en balk turnde zij in de top 10. Als debutant in de derde divisie een prima wedstrijd. Hannah van Boggelen (zus van Mari-Lynn) turnde bij de pupillen 2 N2 op vloer zeer gracieus naar de bizar hoge score van 14,800 punten. Ook op sprong en brug turnde zij nagenoeg perfect. Allround mocht zij op de hoogste trede staan met 54,425 punten.

Bij de jeugd derde divisie turnden Emma en Amber Groeneveld en Emma Burghout. Emma Burghout werd derde op sprong en vierde in de eindstand. Nadine Vervoorn turnde bij de junioren derde divisie op brug voor het eerst een streksalto af, goed voor de derde plaats.

Josefine 't Lam en Hannah van Boggelen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het bondskampioenschap op 11 februari in Zierikzee. Mari-Lynn van Boggelen, Emma van de Werken en Valérie Brandsma mogen naar de halve finale op 1 april in Bellingwolde.