• Extra sfeer met kampvuurtjes.
• Extra sfeer met kampvuurtjes. Foto: Marcel Köppen

Slot Loevestein in winterse sferen

poederoijen • In de kerstvakantie is er op Slot Loevestein elke da wel iets te doen.

Elke dag wordt het verhaal over fortwachter Jan Schanstra verteld, kunnen kinderen meedoen aan een gratis speurtocht en is de schaatsbaan open, met koek & zopie. Op 26 december is er muziek met Emile, op 27 december kunnen bezoekers meedoen aan een workshop lampje maken en een workshop maliënkolder maken. Van 27 tot en met 30 december verblijft een soldatengezin in de vesting (door Napoleontische Associatie der Nederlanden).

Op 28, 29 en 30 december zijn er diverse workshops. Op 30 december en 5 januari is het 'Loevestein by Night': een kaarsverlichte rondleiding met winterse gerechten. De avond begint om 17:00 uur. Kinderen kunnen schaatsen en marshmallows roosteren. Tussen 17:00 en 19:00 uur staat de aanschuiftafel klaar met winterse gerechten. Om 19:00 uur begint de kaarsverlichte rondleiding met een gids. Deelname aan dit sfeervolle arrangement kost 26,50 euro (kinderen: 19,50 euro). Reserveren kan via de website.

Op 6, 7 en 8 januari is de Napoleontische Associatie der Nederlanden op het Slot met de Winterbivak. Op 3 januari is er weer een workshop lampje maken en op 6 januari (Driekoningen) een workshop lampion maken met aansluitend een lampionoptocht. Op 7 en 8 januari zijn leer- en houtbewerkers in het kasteel aan het werk. Op die dagen zijn er oud-Hollandse spellen bij de ijsbaan.

Winters Loevestein maak deel uit van de Vestingdriehoekdagen, die tot en met 8 januari in Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren worden gehouden.