• V.l.n.r. Mari-Lynn van Boggelen, Josefine 't Lam en Emma van de Werken.
• V.l.n.r. Mari-Lynn van Boggelen, Josefine 't Lam en Emma van de Werken. Foto: aangeleverd

Goud, zilver en brons in eerste voorronde

aalst • De turnsters van Hamarithi die bij de onderbouw op hoog niveau turnen, haalden diverse medailles binnen tijdens de eerste rayonvoorronde in Culemborg.

Josefine 't Lam, die turnt in de Instap N2, beet het spits af op balk en zette hier een prachtige stabiele oefening neer. Samen met Stephanie Brandsma turnde ze ook naar het tweede cijfer op vloer, een 13,200. Mille Groenevelt liet zien vooral op vloer vooruit te zijn gegaan. Naomi de Keizer verbaasde op rek met een 12,000. Haar zwaaien waren erg mooi bol.

Josefine werd vierde en kreeg door het grote aantal deelnemers een bronzen medaille voor deze prestatie. Naomi werd achtste, Stephanie tiende en Mille twaalfde.

Emma van de Werken en Mari-Lynn van Boggelen gingen bij de Pupil 1 N3 de hele wedstrijd gelijk op. Het werd een spannende race voor de gouden medaille. Op vloer bleek Mari-Lynn het sterkst te zijn met een 14,050. Op sprong stak Emma er weer bovenuit met een 13,450. Ook Marjorie Brandsma turnde netjes en beheerst. Helaas had zij af en toe nog wat kromme knieën en werd dit streng beoordeeld.

Marjorie werd uiteindelijk zevende. Mari-Lynn kreeg de zilveren medaille met maar 0,058 minder dan de winnares, Emma.

Bij de Pupillen 2 N3 turnden Fern Kant, Angelica Westerlaken en Janinka Egas. Janinka turnde een strakke wedstrijd. Zij komt vooral op brug nog punten te kort. Fern had haar dag niet en werd 12e.

Angelica turnde erg goed. Zij had één van de hoogste scores op sprong en balk. Ze werd knap vierde en kreeg hiervoor een bronzen medaille. Janinka werd tiende. Jeugd N4-turnsters Valérie Brandsma en Iris van de Werken komen vooral pluselementen te kort. Met een wedstrijd waarin ze erg veilig turnden werd Valérie vijfde en Iris zesde.

Instap D1-turnsters Nina van Venrooij en Thirza Vervoorn kozen niet voor veiligheid. Met oefeningen vol bonuselementen turnde zij zich beiden naar boven in het klassement. Nina turnde op balk goed en Thirza kreeg één van de hoogste scores op vloer. Thirza viel net buiten het podium met een zesde plaats. Nina werd vijftiende.

In de laatste wedstrijdronde turnde Dana Jooren op Pupil 2 D1. Ze startte erg goed op sprong en brug met beheerste oefeningen. Op balk was Dana zeer stabiel en op vloer kreeg ze maar liefst een 13,950. Deze mooie punten leverden de turnster een zilveren medaille op.

De turnsters op niveau D1 konden zaterdag een plek voor de regiofinale in april bemachtigen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Dana zich al geplaatst. Of Thirza Vervoorn en Nina van Venrooij zich ook geplaatst hebben zal na de tweede voorronde in februari bekend worden gemaakt.