• Solisten in het Weihnachtsoratorium.
• Solisten in het Weihnachtsoratorium. Foto: Fotolux

Even Italië met Belcanto in Kerkdriel

zaltbommel • Luid applaudisseerden de kinderen van het ZwijsenSchoolKoor na het openingskoor van het Weihnachtsoratorium van Bach.

Het was ook een feestelijk openingskoor: 'Jauchzet, frohlocket' met schallende trompetten, slagwerk, steeds meer orkest en op het einde het koor op volle sterkt. De bezoekers waanden zich in Italië. Daar klapt het publiek ook na een mooie aria bij een concert of opera.

In Kerkdriel was het afgelopen zaterdag even Italië in de volle Sint Martinuskerk. De kinderen van het schoolkoor mochten twee koralen meezingen voor de pauze. En in de pauze zongen ze kerstliederen onder de kerstboom. Een warme en ontspannen sfeer.

Het Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor – Belcanto ( gemengd koor) bracht voor de tweede keer dit jaar een groot werk. In april klonk nog 'The Armed Man' van Karl Jenkins in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. Nu dus het 'Weihanchtsoratorium' in Kerkdriel.


Janneke Daalderop

De solisten leverden een belangrijke bijdrage. Janneke Daalderop zong de bekende echo-aria 'Flohßt mein Heiland' sprankelend en ingetogen met haar zuivere, hoge sopraan. Een bijzonder concert voor haar. Ze woonde namelijk in Rossum tot haar studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Inmiddels treedt zij op in heel Nederland. Even terug dus. En haar moeder zong bij de sopranen van het koor. Dubbel feest voor beiden.

q www.kzm-belcanto.nl