Huurhuizen op locatie zorgcentrum Waluwe

zaltbommel • Tegenover winkelcentrum Portage, op de plek waar eerst een nieuw zorgcentrum zou komen, komt een appartementencomplex met 59 goedkope huurwoningen.

Bouwbedrijf Van Grunsven wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van het complex. De woningen worden verhuurd door Woonlinie en vallen in de categorie 'goedkoop'. Volgens wethouder Adrie Bragt zijn de omwonenden, met name de bewoners van de duurdere koopappartementen in het gebouw De Vlinder, vanaf het begin betrokken bij de plannen. "We hebben maximaal rekening gehouden met hun belangen", zegt hij. De tekeningen zijn dinsdagavond vertoond tijdens een informatieavond over de Waluwe. Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet bekend hoe de omwonenden daar op reageren.

Gezondheidscentrum

Op de locatie zou nieuwbouw komen voor zorgcentrum De Wielewaal met een bijbehorend Gezondheidscentrum. Toen de bouw van het zorgcentrum werd afgeblazen is een plan gemaakt om een nieuw Gezondheidscentrum op te richten naast de huidige Wielewaal. Dat is niet gelukt, liet BrabantZorg afgelopen week weten. "De ambitie om samen met zorgprofessionals een gezondheidscentrum te realiseren blijft bestaan", aldus Roger Otto van de Raad van Bestuur van Brabantzorg. "Wij geloven er in en gaan ons herbezinnen op de plannen en onderzoeken of het plan toekomst heeft."

Ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil blijven studeren op de mogelijkheden voor een geïntegreerd plan in de toekomst.

Britta Alink