'Hoop dat we na de winterstop beter voor de dag komen'

Ondanks periodetitel juicht GVV'63 niet

gameren • Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Timmers dropen de spelers van GVV'63 zaterdag met het schaamrood op de kaken af. De titelfavoriet had even daarvoor een voorsprong uit handen gegeven in een wedstrijd die het aankijken niet waard was, vond ook assistent-trainer Gilberto Smit: "Het was vandaag onze slechtste wedstrijd van dit seizoen. De wil was er wel, maar we kwamen gewoon niet in het spel. We waren vandaag zelf onze eigen tegenstander. Ik vond het van beide kanten geen hoogstaande partij. De jongens zijn nu echt teleurgesteld over het spel dat ze hebben laten zien en dat zit ze dwars."

Toch had voor GVV'63 het duel met ASH niet beter kunnen beginnen. Na een kwartier bestrafte de arbiter een vermeende handsbal van Hellouwse zijde met een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied. Dennis de Bruin nam plaats achter de bal en zag dat ASH-doelman Rik Verploegh zich in de rechterhoek posteerde. De 30-jarige middenvelder plaatste zijn vrije trap prachtig over de muur heen, in de linkerbovenhoek. "Ik zag dat de keeper ver in één hoek stond en ik dacht 'als ik hem over de muur lift, moet-ie zitten'. Hij ging er leuk in", aldus De Bruin koeltjes.

Na die 1-0 leek GVV'63 gas terug te nemen, maar dat was gedeeltelijk de verdienste van de bezoekende ploeg. Toch werd ook ASH in de eerste helft alleen enigszins gevaarlijk via schoten van afstand en vrije trappen. ASH'er Remon Steenbruggen maakte zich in Gameren niet populair door na een schwalbe, die met een vrije trap werd beloond, naar het honende publiek te lachen en te roepen dat hij zelf ook wel wist dat het geen overtreding was.

Warrig

Na rust zakte het spel van GVV'63 af tot een zeer bedenkelijk niveau. Miscommunicatie, foute passes en onnodige overtredingen kregen de overhand bij de thuisploeg. Toch leken de manschappen van het trainersduo Smit/Van Setten op 2-0 te komen, maar de warrig leidende arbiter besloot een overtreding van Karim Kaaouass op Steenbruggen pas na twintig seconden te bestraffen; precies op het moment dat Bart Geurts de tweede goal van de middag binnenschoot.

ASH kwam steeds meer in de wedstrijd en dat leidde een kwartier voor tijd tot een vrije trap vanuit de middencirkel. Steenbruggen bracht de bal hoog in en GVV'63-goalie Maikel van Tuyl liet de bal los, die daardoor pardoes in de voeten van een ASH-speler viel. Die werd in het zestienmetergebied onderuit getrokken, wat resulteerde in een strafschop. Aanvoerder Hidde van Wageningen benutte het buitenkansje en tekende zo de gelijkmaker aan.

Pas na de 1-1 leek GVV'63 weer wakker te schrikken. De kansen bleven desondanks spaarzaam, maar de spanning vergoedde veel. In de blessuretijd kreeg Stefan Blom nog een uitgelezen kans op de winnende treffer, maar Van Wageningen keerde de bal ternauwernood voor de doellijn. Na een onverklaarbaar grote hoeveelheid blessuretijd floot Timmers voor het laatst, waarmee ASH een stunt had bewerkstelligd. Gerrit Molenaar, trainer van de Hellouwse ploeg, was daarom goed te spreken over het optreden van zijn team: "Ik ben heel trots. Op basis van de eerste helft vond ik ons beter dan de tegenstander. Zij krijgen een vrije trap die ik absoluut niet terecht vond en maken zo de 1-0. Wij hadden eigenlijk al met 2-0 voor kunnen staan, maar vergeet niet dat ik hier vanmiddag eindig met vier jongens van zestien jaar, wat voor ASH-begrippen ongelooflijk is. Die vier jonkies hebben het geweldig gedaan."

Bij GVV'63'er De Bruin overheerste de teleurstelling over het feit dat er voor de tweede week op rij punten werden verspeeld: "Wij willen natuurlijk uitlopen op de rest. We begonnen vandaag goed en als je de 2-0 maakt heb je die wedstrijd in de tas, maar dat zat er helaas niet in. Daarom balen we een beetje. Ik hoop dat we na de winterstop beter voor de dag komen dan we geëindigd zijn."