Raad beslist over zwembad en TorenTuin

zaltbommel • De gemeenteraad van Zaltbommel moet donderdagavond 15 december een beslissing nemen over het toekomstige intergemeentelijk zwembad. Ook de toekomst van de TorenTuin staat op de agenda.

De colleges van burgemeester en wethouders van Zaltbommel en Maasdriel vinden de locatie De Kreek in Kerkdriel de beste keuze voor een nieuw intergemeentelijk zwembad van 25 bij 21 meter groot. De gemeenteraad van Maasdriel heeft in oktober ingestemd met het plan. Maar politiek Zaltbommel is er nog niet uit, bleek eind oktober tijdens de carrouselvergadering. Frits van der Schans, CDA, ChristenUnie, PvdA, D66 en GroenLinks willen dat het college nog eens sleutelt aan het voorstel en met name goed kijkt naar alternatieve locaties. De grootste fracties SGP en ZVV vinden echter dat het allemaal lang genoeg heeft geduurd en dat de gemeenteraad zich moet uitspreken. Met steun van de VVD zorgden zij ervoor dat het onderwerp deze week op de agenda staat.

De raad praat donderdag ook over de toekomst van de TorenTuin. Tijdens de carrouselvergadering eerder deze maand bleek dat de gemeenteraad over dit onderwerp zeer verdeeld is. Het bestuur van de tuin wil door met de TorenTuin, maar zegt dat alleen te kunnen als de gemeente één bepaalde kavel in het gebied schrapt. Volgens de gemeente gaat dit Zaltbommel 288.000 euro extra kosten. Dat geld kan volgens PvdA, GroenLinks, D66 en lijst Frits van der Schans uit de algemene reserve gehaald worden. De overige fracties hebben daar nog hun twijfels over. Zo vindt Geert Bok van de SGP 288.000 euro een wel heel 'ruime greep uit het weerstandsvermogen'. De vergadering begint om 20:00 uur.

Britta Alink