• De 11-jarige Lynn Kools is één van de drie kanshebbers op een optreden met Karin Bloemen.
• De 11-jarige Lynn Kools is één van de drie kanshebbers op een optreden met Karin Bloemen. Foto: Lya Cattel

Talenten in De Poorterij maken indruk

zaltbommel • Michelle Bullens uit Zaltbommel is één van de drie talenten, die in januari misschien met Karin Bloemen op het podium van De Poorterij mag staan.

De 21-jarige Michelle zong het nummer 'Stronger than me' van Amy Winehouse en wist daarmee de jury goed te imponeren. Karin Bloemen nodigt tijdens haar tournee 'Volle Bloei' in elk theater een lokaal talent uit om samen met haar een nummer te zingen. "Elk theater bepaalt zelf hoe ze het talent uitkiezen", vertelt Martijn Los, manager Marketing en Communicatie van De Poorterij. "Wij hebben besloten zelf een talentenjacht te organiseren."

Samen met Main Music School ging De Poorterij aan de slag. Na bekendmaking van de datum stroomden de aanmeldingen binnen. Zeventien acts schreven zich in. Zestien solo zangeressen en zangers en één duo. Voor de jury werd Anneke Knuvers van het Bommelerwaardse Popkoor Zinder gestrikt. Ook de zangeressen Rosanne de With en Melissa Janssen maakten deel uit van de jury. Melissa is bekend van haar deelname aan het televisieprogramma The Voice waar ze de halve finale heeft gehaald. Tijdens de Talentenjacht vrijdagavond in De Poorterij liet ze even op indrukwekkende wijze horen wat ze waard is met een 'Nobody's wife' van Anouk. Later op de avond trad ook Rosanne de With op en de twee zangeressen brachten ook nog een duo voor de goed gevulde zaal.

De jongste deelnemer was de 11-jarige Lynn Kools. Zij maakte indruk met 'Remedey' van Adele. "Wat een mooie sound", riep jurylid Melissa Janssen. "Wat een geweldige stem." En hoewel de jury-leden Lynn misschien een beetje jong vonden voor dit nummer, beloonden ze het optreden met een finaleplaats. Ook het duo Wendy van der Torre & Soraya Oosterbaan maakt kans op het optreden met Karin Bloemen. De 24- en 25-jarige zangeressen vormen samen het duo Remedy II en doen vaker mee aan Talentenjachten.

Locatiemanager Vincent van Schutterhoef van De Poorterij toonde zich tijdens de show een zeer tevreden man. "Ik denk dat we dit gewoon elk jaar moeten doen", straalde hij. Hij stond zelf op het podium als presentator, terwijl Martijn Los zich achter de schermen ontfermde over de best zenuwachtige kandidaten. "Het is voor het eerst dat we als Poorterij zoiets groots zelf organiseren", vertelt Martijn. "Het is zo leuk dat iedereen enthousiast reageerde toen we ermee begonnen. En allemaal belangeloos. We kregen van de BommelRevu de stoelen voor de juryleden. Een lid van de Fotoclub Bommelerwaard maakt de hele avond foto's. Main Music School vond het een heel goed idee. De juryleden zeiden meteen 'ja' toen we ze vroegen. En wethouder Han Looijen vond het leuk om de prijzen uit te reiken."

Gedurende de hele avond draaide een filmcamera mee. De filmpjes van de drie beste kandidaten worden opgestuurd naar Karin Bloemen. Zij kiest zelf met wie ze het podium op wil.

De voorstelling met Karin Bloemen is op donderdag 26 januari. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Britta Alink