Extra vergadering plannen binnenstad

zaltbommel • Politiek Zaltbommel heeft meer tijd nodig om het 'Uitvoeringsprogramma Binnenstad' te bespreken. Dat bleek donderdagavond tijdens de carrouselvergadering.

Voor het onderwerp was ruim een uur uitgetrokken, maar na anderhalf uur hadden nog maar drie fracties hun vragen kunnen stellen.Daarom is besloten dat de fracties hun vragen zoveel mogelijk schriftelijk gaan indienen. Bovendien wordt een nieuwe datum geprikt voor een extra vergadering. In het programma staan diverse actiepunten om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Het gaat daarbij onder meer om uiterlijkheden zoals het plaatsen van hanging baskets, het verbeteren van prullenbakken, trottoirs en straatmeubilair. Ook iets grotere projecten staan er in, zoals het verplaatsen van de Leugenbank, het inrichten van het terrein aan de Lange Steigerstraat en de aanleg van een pannaveldje bij de Oude Wasserij. Het complete uitvoeringsprogramma staat op de website van de gemeente.

Parkeren

Belangrijk punt is het parkeren in de binnenstad. Er gaan stemmen op om een Blauwe Zone in te voeren en er is behoefte aan meer parkeerplaatsen. Die discussie wordt dus ook pas tijdens de extra vergadering gevoerd.

Britta Alink