Spannende wedstrijd voor jonge talenten

den haag/aalst • Turnsters van sportvereniging Hamarithi uit Aalst reisden zaterdag af naar Den Haag om deel te nemen aan de eerste landelijke Jong Talent-wedstrijd van het seizoen.

In de ochtend was het de beurt aan de jongste talenten met geboortejaar 2010. De meeste meisjes turnden voor het eerst een wedstrijd en dit was nog erg spannend. De turnsters Sandra Bialasik, Eva van de Werken, Isabel Spiering en Mirre van der Nat mochten starten op het toestel vloer. Hier vielen de scores enorm tegen, maar later bleek dat alle turnsters een erg lage score kregen. Op sprong haalde Eva met 13,550 de tweede plaats. Zij sprong een overslag tot ruglig op een mattenstapel van 90 centimeter hoog.

Ook op brug was Eva tweede met een 14,800, maar Mirre wist hier nog overheen te gaan. Zij behaalde een 14,900 met een bijna perfecte oefening en werd eerste op dit toestel. Op balk presteerden ze allemaal knap.

Irene de Boef en Ilse de Leeuw zijn van geboortejaar 2009 en moeten al wat moeilijkere oefeningen uitvoeren. Op vloer lieten zij onder andere een mooie radslag, gevolgd door arabier zien en turnden zij wijde loopsprongen. Ook op brug waren deze turnsters netjes en beheerst. Irene werd 28e en Ilse behaalde een zeventiende plaats.

De laatste wedstrijd van de dag was voor de turnsters van geboortejaar 2009 die zo talentvol zijn dat ze in de toekomst in de tweede, eerste of talentendivisie zullen gaan uitkomen. Marit van Herp en Daniëlle de Keizer mochten het spits afbijten op vloer. Op sprong wist Marit te verrassen met een tweede plaats. Haar score van 13,775 werd verdiend met een mooie overslag over de pegasus en een streksalto tot ruglig op een mattenstapel.

Op het toestel rek mogen de zwaaien nog iets hoger bij beide turnsters, dit was nog niet voldoende. Maar op het laatste toestel balk turnden beide weer erg beheerst. Marit wist zelfs haar oefening te voltooien zonder te vallen. Daniëlle behaalde uiteindelijk een elfde plaats en Marit viel net buiten de prijzen met een zesde plaats.