Kunstwerk onder A2 binnenkort klaar

zaltbommel • Het kunstwerk 'Meanders en Maalstromen' onder het viaduct onder de A2 op de Koningin Wilhelminaweg wordt op 17 december onthuld.

Het werk van kunstenaar Wouter Brave fleurt het viaduct op en is in de avonduren verlicht. Wethouder Han Looijen onthult het werk om 14:00 uur in bijzijn van omwonenden. Zij hebben het mede uitgekozen. Het kunstwerk is onder meer geïnspireerd op de manderende doorstromende rivier De Waal.

De bewoners van de Koningin Wilhelminaweg, die de afgelopen jaren ook is opgeknapt, konden hun mening geven over de geselecteerde ideeën voor een kunstuiting bij het viaduct. Zij waren enthousiast over het ontwerp van Wouter Brave. Ook de voormalige commissie Beeldende Kunst was het meest te spreken over dit ontwerp.

Wouter Brave is sinds 2007 actief als lichtarchitect, lichtkunstenaar en beeldend kunstenaar. Hij deed mee aan het Amsterdam Light Festival en maakte een lichtchoreografie voor het Glow lichtfestival in Eindhoven. Zijn installaties zijn regelmatig te zien op internationale festivals. De synthese tussen kunst en kermis vormt een rode draad in zijn werk als kunstenaar. Hij heeft lichtontwerpen gemaakt voor de Heineken Experience en de Hortus Botanicus in Amsterdam, de Calatrava bruggen bij Schiphol, het Zuiderstrandtheater in Den Haag en diverse integrale ontwerpen voor pleinen in Almere waaronder de Grote Markt. In de eerste jaren van deze eeuw was Brave initiator en mede-eigenaar van de 'roemruchte' theater – nachtclub Panama* in Amsterdam. Zijn functie in dit bedrijf was artistiek directeur.