Geen klachten tijdens offerfeest

kerkdriel • Het slachten van schapen bij slachterij Hooijmans in Kerkdriel tijdens het Offerfeest heeft dit jaar niet geleid tot klachten over geluidsoverlast.

Het islamitische offerfeest was in september. Hooijmans was toen nog bezig met een rechtszaak om te bereiken dat hij tijdens het offerfeest aan minder strenge geluidsnormen hoefde te voldoen. De gemeente Maasdriel eiste een akoestisch rapport, Hooijmans bestreed de noodzaak daarvan. In oktober verklaarde de rechtbank zijn beroep ongegrond.

Burgemeester Henny van Kooten was verbaasd over het verzoek van Hooijmans om tijdens het offerfeest de geluidsemissies van 2014 te mogen aanhouden. "In 2015 heeft de gemeente voorwaarden gesteld. Zo mocht Hooijmans toen alleen overdag slachten, moesten er geluidsdempers op de afvalcontainers en moest hij strobalen aanbrengen aan de noordzijde van zijn perceel om het geluid te dempen. Dat heeft hij toen ook gedaan, maar blijkbaar vond hij dat dit jaar toch niet nodig."

Dat er bij de gemeente dit jaar geen klachten zijn binnengekomen, is wellicht te danken aan beter contact vooraf met de omwonenden. "Wij hebben Hooijmans aangeraden om te flyeren, zodat mensen wisten wat er ging gebeuren", aldus Van Kooten.


Janneke Boogaard