• Het treffen tussen Roda Boys en Delta was enigszins teleurstellend.
• Het treffen tussen Roda Boys en Delta was enigszins teleurstellend. Foto: Gerald van Zanten

Derde doelman Loek Slosser: 'Dit smaakt naar meer'

Roda Boys blijft in spoor van koploper

aalst • Leo Beenhakker voorspelde het vrijdagavond al tijdens het sportcafé bij Nivo Sparta; een gelijkspel tegen koploper Delta Sports zou onder de huidige omstandigheden een goed resultaat zijn voor Roda Boys, de nummer twee in de tweede klasse. De 74-jarige ex-toptrainer kreeg gelijk.

Tuns, die samen met concullega Theo van Geffen eveneens als spreker te gast was in de hagelnieuwe kantine van Nivo Sparta, zag zaterdag namelijk dat zijn ploeg, behoudens de slotfase, geen enkele aanspraak maakte op een driepunter: "Het gekke is dat we in de laatste tien minuten nog mogelijkheden krijgen, zoals de kopbal van Mike Scholten op de paal. Voor de rest was het vooral tegenhouden en heel hard werken en dat hebben ze gedaan. Je had hem heel gluiperig in de slotfase ook nog kunnen winnen, maar al met al ben ik blij met een gelijkspel."

Roda Boys begon het duel op een fris sportpark De Maaskant met een opvallende naam in de basiself. De voor drie wedstrijden geschorste Geert Verhoeven zou namelijk onder de lat worden vervangen door de 18-jarige Floris van der Perk, maar hij voelde zich naar aanloop van de tweede klasse-topper, hoogstwaarschijnlijk vanwege de zenuwen, niet wedstrijdfit. Daardoor was het zaterdag niet Van der Perk, maar Loek Slosser die het doel van Roda Boys verdedigde.

De 25-jarige keeper van het tweede elftal werd al binnen vijf minuten op de proef gesteld, toen Max van Zanten onbedoeld een bal richting zijn eigen doel verlengde. Slosser pareerde die inzet knap, waardoor Delta Sports niet op een vroege voorsprong kwam. Die vroege redding gaf hem zichtbaar vleugels, want toen Delta Sports na een klein half uur wat beter begon te draaien, maakte hij de afstandsschoten van Lennard van de Brink en Dyon Siebelink op koele wijze onschadelijk.

Ook na rust waren de betere kansen voor de bezoekers. De grootste mogelijkheid op de 0-1 kwam na iets meer dan een uur spelen uit een scrimmage, maar mede dankzij twee puike reddingen van Slosser hield Roda Boys het doel schoon.

Het zou tot de tachtigste minuut duren voordat de thuisploeg zich van zijn beste kant liet zien en nog zomaar de volle drie punten had kunnen pakken. Een scherp aangesneden vrije trap van Sjors Maas werd ingekopt door Mike Scholten, maar zijn inzet belandde op de paal. De absolute slotfase verliep een stuk hectischer dan de voorgaande negentig minuten, want scheidsrechter Peijnenburg bestrafte een lichte overtreding van Van de Brink op invaller Bas van der Star met een directe rode kaart. In de 'dying seconds' van de wedstrijd passeerde Delta Sports-spits Stefan Dijs met een rake kopbal toch nog Slosser, maar die goal werd afgekeurd vanwege een duw in de rug van een Roda Boys-verdediger. Daardoor eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als waarmee hij begon.

Het was, ondanks een tumultueuze slotfase, een teleurstellend treffen tussen de twee ploegen die zich handhaven op de eerste en tweede plaats in de tweede klasse F. Dat doelman Slosser man van de wedstrijd werd is daarvoor tekenend, maar Roda Boys-trainer Tuns zag dat zijn derde doelman die kwalificatie ook echt verdiende: "Loek heeft niet het geweldige postuur, maar hij heeft het hartstikke goed gedaan. Daar ben ik heel blij om."