Elk plan voor openbare ruimte in één overzicht

zaltbommel • Gemeente Zaltbommel heeft alle plannen voor de openbare ruimte gebundeld in één overzicht: het jaarplan openbare ruimte. Hierin staat voor alle dorpen en de kern Zaltbommel wat mogelijke veranderingen zouden kunnen zijn.

"Er staan geen nieuwe voorstellen in", licht wethouder Adrie Bragt toe. "Het is een verzameling van plannen die op dit moment lopen of die er aan komen. We vinden het belangrijk dat de bevolking weet wat er in hun leefomgeving gaat gebeuren." Intern maakte de gemeente al gebruik van het overzicht, nu wordt het dus voor het eerst openbaar gemaakt. In het document gaat het om de grote lijnen, de omschrijving is indicatief, omdat details van de projecten vaak nog niet bekend zijn. Inhoud, budget en planning kunnen nog helemaal wijzigen.

Het jaarplan telt bijna 170 pagina's en vermeldt van alle dorpen grote en kleinere werkzaamheden die er aan zouden kunnen komen. Van de aanleg van een trapveldje in Brakel tot het woonrijp maken van de Ormeling III in Nederhemert, van de mogelijke aanleg van een fietspad in Gameren naast A2 Logistics tot het baggeren van watergangen in de hele gemeente. Zo staat de bouw van een nevenlocatie voor reformatorische school Gomarus uit Gorinchem gepland op de oude sportvelden van Nivo Sparta. Daarbij worden een nieuw gebouw voor praktijkschool De Brug en realisatie van een nieuwe sporthal genoemd. "Deze onderwerpen zijn nog niet eens in het college besproken", aldus wethouder Bragt.

Parkeerplaatsen Aldi

Een concreter plan in het Jaarplan is het voornemen om de parkeerplaatsen bij de Aldi aan de kant van de Prins Bernhardweg in Zaltbommel te herinrichten. Ter hoogte van de huidige parkeerplekken is het vaak een onoverzichtelijke drukte van belang. Automobilisten moeten een flinke draai de weg opmaken om in te kunnen parkeren. De vrachtwagens van Aldi en van de Jumbo supermarkt moeten er achteruit insteken om de twee winkels te bevoorraden en de bewoners van De Portage kunnen aan die kant het parkeerdek van het appartementencomplex op- en afrijden. Ook rijden er vooral in de ochtend veel scholieren, die naar het Cambium moeten. De gemeente houdt op woensdag 13 december om 19:30 uur een informatieavond voor omwonenden. Die avond vindt plaats in brede school De Waluwe.

Britta Alink