Schaatsers in de lift

haarlem • Robbert Mekelenkamp heeft zaterdag in Haarlem laten zien dat hij nog steeds in staat is de door hem ingezette stijgende lijn voort te zetten. De jonge rijder van Team Stehmann eindigde op een knappe 25e plaats in de beloftedivisie.

Op IJsbaan Kennemerland in Haarlem stond zaterdag de vijfde marathonwedstrijd van het seizoen op het programma. Deze race telde niet mee in de strijd om de KPN Marathon Cup. Bijzonder aan deze dag was de kwalificatie van Hugo Heijnen en Anton Ketellapper voor de wedstrijd in de topdivisie. Daarin mochten zij zich meten met de 'grote namen' vanwege hun top-twintig-notering in het algemeen klassement bij de beloftedivisie. Ketellapper hield zich gedurende de wedstrijd knap staande en wist na een ferme eindsprint een 31e plaats te bemachtigen. Heijnen hield het weer beter vol dan de afgelopen weken, maar moest na 57 ronden uit de wedstrijd stappen.

In de beloftedivisie stonden Arjen van der Kieft, Robbert Mekelenkamp en Roel van der Stelt aan de start.
Het werd een 'hollen en stilstaan-wedstrijd'. Veel ontsnappingspogingen, waaronder een aantal van Mekelenkamp en Van der Stelt, maar zij mislukten allen. Tijdens de premiesprint pakte Mekelenkamp de tweede plaats. Met een verdienstelijke 25e plek in de eindsprint liet hij zien dat zijn vorm nog altijd in de lift zit.

Ook van der Stelt uit Genderen liet zich zien. Hij deed knap kopwerk om de trein met Van der Kieft weer aansluiting te laten vinden bij het peloton, maar hij moest helaas passen na 66 rondes en kon daarna de aansluiting niet meer vinden met de achtervolgende groep. Van der Kieft eindigde op de 37e plaats.