Nog geen besluit over Lidl bij sportpark

zaltbommel • De gemeente Zaltbommel is 'serieus' aan het onderzoeken wat de voors en tegens zijn van de mogelijke vestiging van een grote Lidl op het Vitensterrein rond de Watertoren.

"We hebben nog niets besloten", zei wethouder Kees Zondag woensdagavond in het BNR-radio debatprogramma Gangmakers. Zondag was te gast bij presentator Maarten Bouwhuis samen met collega-wethouder Han Looijen. Ook voorzitter Martin Groeneveld van Ondernemers Vereniging Zaltbommel (OVZ) en bestuurslid Rob Muller deden mee aan het debat.

Groeneveld en Muller zijn voor de komst van de Lidl, maar zien de locatie totaal niet zitten. Martin Groeneveld: "De Vitenslocatie is te ver van de binnenstad vandaan. Mensen die daar boodschappen doen, gaan niet ook nog even de stad in. Wij willen die winkel dichterbij het centrum." Als alternatieve locatie noemt Groeneveld de Buitenstad, achter de Albert Heijn.

Wethouder Zondag kent de bezwaren van de ondernemers. "We nemen die geluiden serieus", zei hij. "We zijn aan het onderzoeken wat de effecten van een Lidl op die plek zouden kunnen zijn voor de binnenstad. Maar wij gaan niet over de locatiekeuze. Als wij zeggen dat de winkel kleiner moet en op een andere locatie, kan het best zijn dat ze er helemaal van af zien."

Als de plannen van Lidl doorgaan, dan wordt het overigens niet de grootste vestiging van het land, zoals eerder was aangekondigd. "Dat leek vorig jaar wel het geval", weet wethouder Looijen. "Maar Lidl heeft de grootste vestiging nu geopend in Bergen op Zoom." Voor Zaltbommel heeft Lidl 1400 vierkante meter winkeloppervlak in gedachten.

In het radioprogramma kwam ook het parkeren in de binnenstad aan de orde. De winkeliers en ook vastgoedeigenaren omarmen het VVD-plan voor blauwe zones. In december krijgt de discussie een politiek vervolg in de gemeenteraad.

De hele discussie is terug te luisteren via de website van BNR. De link staat ook op www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard.


Britta Alink