Afbeelding
Foto: aangeleverd

Samen eten in Poederoijen slaat aan

poederoijen • De eerste open eettafel in Poederoijen is qua opkomst en sfeer succesvol verlopen. En, ook niet onbelangrijk, het eten smaakte uitstekend.

De Dorpsraad van Poederoijen organiseerde de eerste gezamenlijke maaltijd vorige week dinsdag. Inwoners en bezoekers vanuit de naburige dorpen vanaf 55 jaar waren welkom.

De opkomst was zeer geslaagd met 26 gasten, meldt de dorpsraad. De sfeer was zeer gemoedelijk en iedereen heeft genoten van het driegangendiner.

Nadat iedereen voorzien was van een drankje en verwelkomd was, sprak ook nog even Jerry Lenoir, buurtsportcoach van de gemeente Zaltbommel, om uitleg te geven over bewegingsactiviteiten, die via de gemeente kunnen worden gevolgd.

Kerst

De volgende open eettafel staat gepland voor donderdag 15 december om 12:15 uur. Vanaf 11:30 uur kunnen de gasten al komen binnenlopen. Deze maaltijd zal in het teken staan van de Kerst. "Deze keer pakken we nog groter uit", aldus Maartje van de Werken, medeorganisator.

Alle inwoners van Poederoijen en naburige dorpen vanaf 55 jaar zijn welkom. Opgeven kan via Maartje van de Werken (0418-672003) of Jacoline Rochat (0418-670831) of via de mail: info@dorpsraadpoederoijen.nl.

De dorpsraad in Poederoijen heeft een vliegende start gemaakt. Na de oprichting in mei werd in september de speeltuin aangepakt. Die gaat nu door het leven als 't Juultje. Met de eettafel krijgt nu de wat oudere doelgroep aandacht.