• Louisa Duijts in haar babyshop 'Ukkie'.
• Louisa Duijts in haar babyshop 'Ukkie'. Foto: Lya Cattel

Louisa Duijts laat droom werkelijkheid worden

ammerzoden • Louisa Duijts heeft vrijdag haar gloednieuwe babyshop 'Ukkie' geopend aan De Haar in Ammerzoden.

"Ik heb altijd de droom gehad om een eigen winkel te hebben", vertelt ze. "En nu is het gelukt." De afgelopen jaren heeft Louisa op verschillende plekken gewerkt, onder andere bij een speelgoedwinkel. De laatste jaren was ze leidinggevende bij een supermarkt, maar dat leverde steeds meer stress op. "Ik had geen plezier meer in mijn werk", vertelt ze. Toen ik mijn vriend vertelde over de droom om voor mezelf te beginnen zei hij: 'dan gaan we dat toch gewoon werkelijkheid maken'.

Louisa ging op zoek naar een geschikt pandje. Ze zocht in haar woonplaats Zaltbommel, in de regio en kwam al snel in Ammerzoden terecht. Kinderkledingwinkel Sproet wilde naar het pand van de buren en liet een voor 'Ukkie' zeer geschikte plek achter. "Ik verkoop kleding voor kinderen tot 2 jaar. We vullen elkaar perfect aan." Binnen een paar weken was alles geregeld; een huurcontract, de opknapbeurt van het interieur, de inkoop van de collectie. Met hulp van haar vriend, haar moeder en haar zus Trudy ziet de winkel er nu prachtig uit. Wie binnenkomt ziet links de traditionele roze en blauwe babykleertjes hangen en rechts de wat stoerdere kleding. De prijzen variëren van het goedkope, tot het midden- en duurdere segment. Ook voor de heel kleine te vroeg geboren baby's, heeft Louisa een ruime keus. Naast de kleding heeft 'Ukkie' heel veel originele kraamcadeautjes, zoals knuffels, slabbetjes, speentjes, schoentjes, dekens en slofjes. En de bijzondere 'Luiervaas', een mooie glazen vaas met daarin luiers zo gevouwen, dat het er uit ziet als een prachtig boeket. Ook de 'Luiertaart' is opgebouwd met luiers. Louisa heeft de vaas en taart zelf bedacht en maakt ze ook zelf. "De eerste keer was ik er uren mee bezig", lacht ze. "Maar nu gaat het gelukkig wel een beetje sneller."

Louise voelt zich al helemaal thuis in Ammerzoden. De ondernemers van het winkelcentrum hebben haar hartelijk ontvangen en ook de inwoners van het dorp reageren heel positief. De winkel is op maandag geopend van 13:00 tot 18:00, op dinsdag, woensdag en donderdag van 9:30 tot 18:00, vrijdag tot 20:00 uur en zaterdag tot 17:00 uur. Voor de deur is het gratis parkeren.