• De middag is georganiseerd door Pyrolysis.
• De middag is georganiseerd door Pyrolysis.

Germaans-Keltische middag in kapel

zaltbommel • In de Gasthuiskapel wordt zondag 27 november van 13:30 tot 17:00 uur een Germaans-Keltische middag gehouden.

De middag is georganiseerd door de Bommelse band Pyrolysis, op speciaal verzoek van beheerder Emile Kaiser van de Gasthuiskapel. De opzet is ontspannen en informeel, een soort loungeconcert. De middag wordt geopend door het muzikale duo Imbue met Ierse deuntjes, afgewisseld met klanken uit ver vergeten tijden. Daarna volgt om 14:00 uur Abe de Verteller. Hij vertelt een Noors/Germaans verhaal. Om 15:30 uur vertelt hij een Keltisch verhaal. Om 14:30 uur staat een optreden van de Germaanse folkband Sowulo op het programma. Geïnspireerd door de viking-mythologie maken zij sfeervolle folkmuziek die je terugneemt naar de roots van de inspiratiebron, de boom Yggdrasil. De band Pyrolysis treedt zelf op vanaf 16:00 uur.

De beheerder van de Gasthuiskapel koesterde al lang de wens om akoestische muziek met jongeren in de kapel ten gehore te brengen. "Zaltbommel kent uitmuntende jonge musici op dat gebied, die ook wel eens eerder in de Gasthuiskapel hebben gespeeld, maar meestal in een of ander verband of evenement", laat Kaiser weten. Nu komen ze dus tijdens het mini-festivalletje. Als het aanslaat, is het het de bedoeling om een dergelijk concert twee maal per jaar te herhalen, met steeds een andere culturele of historische invalshoek.

De Keltisch-Germaanse middag begint om 13:30 uur. De entree is 5 euro, kinderen onder 12 jaar gratis. Reserveren kan via: 06-23444727 of pyrolysis-band@hotmail.com