•
• "Ik ben voor iedereen gewoon Stef." Foto: Janneke Boogaard

Stef Karthein start met Advise4You

brakel • Stef Karthein is gestart met Advise4You: onafhankelijk financieel advies en bemiddeling. Bij alle situaties die gevolgen hebben voor de financiële kant van het leven wil hij de rots in de branding zijn.

"Een relatie opbouwen met klanten vind ik erg belangrijk. Natuurlijk ben ik ook in te schakelen voor één losse opdracht, bijvoorbeeld een hypotheek- of verzekeringsadvies, maar het liefst ben ik langere tijd bij mensen betrokken. Als ik weet wat er speelt, kan ik ook adviseren zonder dat iemand daar direct om vraagt."

Advise4You biedt daarom ook abonnementen, met keuze uit verschillende pakketten. Dat biedt klanten de zekerheid dat hun financiële huishouding altijd op orde is. "We kijken dan eens in de zoveel tijd of alles nog up to date is. Tussendoor bellen met specifieke vragen kan natuurlijk altijd."

Karthein maakte bewust de stap om na twintig jaar in loondienst te hebben gewerkt, voor zichzelf te beginnen. "Zo kan ik echt werken zoals ik dat zelf wil. Dat ik me niet specialiseer, betekent natuurlijk wel dat ik veel tijd moet stoppen in het bijhouden van alle nieuwe informatie over producten en regelgeving. Daar kies ik bewust voor, ik blijf graag studeren en het houdt me scherp om me met meerdere takken van sport bezig te houden. Het gaat me niet om titels, ik ben voor iedereen gewoon 'Stef'."

Om wel vast te kunnen houden aan het 'vier ogen principe' is Advise4You aangesloten bij Financieel Zeker. "Ik zie het vooral als een keurmerk, waardoor ik altijd zeker weet dat ik bij een advies niets over het hoofd zie. Het biedt de klant ook extra zekerheid."

Financieel Zeker biedt daarnaast een back office, en zaken als software worden gezamenlijk en dus goedkoper georganiseerd. Contractuele verplichtingen met banken, geldverstrekkers of verzekeringsmaatschappijen zijn er niet. "Ik ben dus echt onafhankelijk en neutraal", benadrukt Karthein.

Advise4You verzorgt een objectieve analyse, waarbij gekeken wordt welke partij het best aansluit bij de wensen en mogelijkheden. Daaruit volgt een persoonlijk advies. Ook als er later vragen zijn of situaties veranderen, staat Karthein klaar.

"Bij financiële planning wordt vaak gedacht aan mensen met een enorm vermogen, maar dat hoeft helemaal niet. Het kan ook gaan om vragen als: kan ik later mijn kind laten studeren, en wat moet ik daar nu voor doen?"

Omdat ook echtscheidingen helaas bij het leven horen, biedt Karthein ook voor die situatie zijn diensten aan. "Ik ben geen mediator, maar ik kan wel informatie geven over de consequenties die beslissingen voor beide partijen hebben. En ik kan aangeven of een constructie fiscaal en juridisch verantwoord is."

Een baken in woelige tijden, dat wil hij zijn. "In hectische tijden krijgt de emotie snel de overhand. Bijvoorbeeld als je een huis hebt gezien dat je graag wilt kopen. Een gedegen advies is dan veel waard."

Stef Karthein is bereikbaar via 0418-670563. Advise4You is ook te vinden op Facebook; een eigen website gaat binnenkort live.


Janneke Boogaard