Extra parkeerplaatsen sportpark Watertoren

zaltbommel • Het plan voor de aanleg van extra parkeerplaatsen, een vrijliggend fietspad en een vrijliggend voetpad bij Sportpark De Watertoren is zo goed als klaar.

De veranderingen gaan ruim 300.000 euro kosten en daar moet de gemeenteraad binnenkort toestemming voor geven.

Meteen na de opening van het nieuwe complex van voetbalvereniging Nivo Sparta en hockeyclub MHC ontstonden vooral op zaterdag problemen op de parkeerplaats. Wethouder Han Looijen geeft toe dat er een 'verkeerde inschatting' is gemaakt van het gebruik van de parkeerplaats. Terwijl volgens hem het ontwerp in eerste instantie prima was. "We hebben er bewust voor gekozen om het bestaande wegdek van de afgesloten provinciale weg te gebruiken", zegt hij. "Door gebruik te maken van het oude asfalt, bespaarden we veel geld. Het zou ongeveer zeven ton hebben gekost om het asfalt af te voeren en er een nieuwe parkeerplaats aan te leggen." Het sportpark ging open toen volgens Han Looijen de parkeerplaatsen nog niet goed genoeg waren ingericht. "We hebben in overleg met de sportverenigingen besloten een paar weken aan te kijken hoe het zich zou ontwikkelen", aldus Looijen.

Honderd extra plaatsen

Nu blijkt dat de problemen blijven bestaan, is besloten de parkeerplaats opnieuw in te richten. Er komen ruim honderd parkeerplaatsen bij. Ook komt er een vrijliggend voetpad en een vrijliggend fietspad aan de zuidkant van de parkeerplaats. Bovendien wordt de verkeerssituatie bij de rotonde aangepakt. Han Looijen benadrukt dat de parkeerplaats 'openbaar' is. "Er zijn dus geen speciale parkeerplekken voor de voetbalvereniging en geen speciale parkeerplekken voor de hockeyclub", zegt hij. "Door de week parkeren ook veel mensen die op de Wielkamp werken er hun auto. Dat juichen we ook toe, omdat dat voor de schoolgaande kinderen daar beter is." In het weekend kunnen sporters bij gebrek aan parkeerplaats eventueel uitwijken naar de Wildkamp.

Britta Alink