VVD wil blauwe zone in de binnenstad

zaltbommel • De fractie van de VVD wil het betaald parkeren in de binnenstad van Zaltbommel afschaffen en een blauwe zone invoeren.

De fractie dient hierover donderdag 10 november een voorstel in tijdens de behandeling van de begroting. Voor bewoners en bedrijven zal er volgens de VVD weinig veranderen, zij kunnen met hun parkeervergunning op dezelfde plaatsen in de stad blijven parkeren.

De fractie heeft intensief overleg gehad over het plan, met winkeliers in de binnenstad (OVZ), de bewoners (Wijkraad Binnenstad) en andere inwoners en betrokkenen.

Levendig houden

"Het levendig en aantrekkelijk houden van Zaltbommel leeft bij veel van onze inwoners en ondernemers", aldus Gerrine Fernhout namens de VVD-fractie. "Daarom vinden wij dat er nu eens echt beslissingen genomen moeten worden die hieraan bijdragen. In deze gedachte past ook een volledig nieuw parkeerregime, waarin niet de inkomsten voor de gemeente voorop staan, maar de beleving en aantrekkelijkheid van de stad. Uiteraard zullen de inkomsten die hierdoor misgelopen worden op de een of andere wijze gecompenseerd moeten worden, maar daar moeten we met elkaar dus kritisch naar kijken. We staan er financieel als gemeente goed voor, dus dat moet in onze ogen mogelijk zijn."